Bedrijfsnieuws

Saint-Gobain Technical Fabrics wijzigt naam in ADFORS

Op de Techtextil-beurs die van 24 t/m 26 mei in Frankfurt wordt gehouden heeft Saint-Gobain Technical Fabrics haar nieuwe naam bekend gemaakt. Het bedrijf wijzigt haar naam in ADFORS.
Als nieuw institutioneel merk moet ADFORS de marketingstrategie van de Groep Saint-Gobain in de sectoren bouw en woonmilieu gaan verhogen, sectoren waarin zij al 50 jaar met textielverstevigingsproducten en glasvezel werkzaam is. Dit wordt mede uitgedrukt in de grafische identiteit van ADFORS die duidelijk uitdrukt dat het bedrijf tot de Groep Saint-Gobain behoort.

Onder ADFORS zijn de activiteiten groepeert die werden uitgevoerd door Saint-Gobain Technical Fabrics zoals Vetrotex, een wereldmarktleider op het gebied van glasvezel; ADFORS Industrial Fabrics, een activiteit die technische halffabricaten produceert en ADFORS Construction Products, een activiteit die een groot gamma verstevigingsproducten voor het woonmilieu en infrastructuren biedt.

ADFORS, een naam die staat voor waarden

De korte en nieuwe naam ADFORS biedt een internationale uitstraling aan de onderneming, terwijl zijn communicatie naar alle markten, klanten en prospects wordt geconsolideerd en vereenvoudigd. Men blijft in de nieuwe constellatie de strategie van differentiatie met innoverende en hoogstaande producten vooral in de bouw aanbieden. Kernwaarden die ADFORS wil blijven uitdragen zijn respect voor zijn waarden: kracht, innovatie, nabijheid, veiligheid, verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Die ambitie wilde men in leesbaarheid en commerciële efficiëntie tot uiting brengen met de nieuwe identiteit.

ADFORS, een ambitieus merk

Als opvolger van Saint-Gobain Technical Fabrics wil men met de naam ADFORS het merk rond een sterke visuele identiteit bevestigen, ondersteund door de internationale bekendheid van de Groep Saint-Gobain. Het gaat er daarbij om om een beeld uit te dragen dat verbonden is met een coherente, positieve en opbouwende communicatie op alle markten wereldwijd.

Zo zullen alle interne en externe communicatie-, institutionele en commerciële acties, voortaan worden gestructureerd volgens een opgesteld schema en een identificeerbaar charter. Elke uiting zal daarbij duidelijk moeten bijdragen aan de presentatie van het merk ADFORS als de onmiskenbare referentie voor de versteviging van het woonmilieu (het woonmilieu vertegenwoordigt in brede zin de gebouwen, de ruimten en de omgeving waarin personen leven, werken, tijd doorbrengen).

Groot potentieel in het hart van de Groep Saint-Gobain

Door ADFORS als nieuw merk te positioneren zet de Groep Saint-Gobain zijn ontwikkelingsplannen voort met als doel op de markt van het woonmilieu die continue evolueert bewezen, gerichte, autonome en coherente oplossingen aan te bieden.

Op de markt van het woonmilieu, waar het erg grote aantal spelers en hun diversiteit het merk tot eerste drager van de bekendheid en het imago maken, is het doel van de Groep Saint-Gobain het imagokapitaal van elk van de merken van de groep te bewaren op zo’n manier dat de hele groep daar zijn voordeel mee doet.
Build for Life