Algemeen

STORM: Gebouwen flink op de proef gesteld

De storm heeft de Nederlandse bouw behoorlijk op de proef gesteld. Op tientallen plaatsen raakten gevelplaten los, vlogen glasplaten in het rond en werden hele daken afgerukt. Dat schrijft Cobouw vandaag.

Op verschillende plaatsen in het land regende het gevelplaten. Bij twee vertrekhallen van Schiphol kwamen dakpanelen naar beneden. Een bestuursvleugel van het stadhuis in Almere werd ontruimd, nadat een stuk gevel van ongeveer 8 meter kapot was geslagen. In Zoetermeer, Rijswijk, Rotterdam en Amsterdam vlogen losgewaaide gevelplaten in het rond. In Amsterdam-West raakte de gevel van een bank zwaar beschadigd.

Twee vestigingen van IKEA werden ontruimd. Op het Centraal Station van Amsterdam ontstond een gevaarlijke situatie doordat delen van de glazen overkapping naar beneden kwamen. Ook op de wegen was het uitkijken. Op de A27 tussen Almere en de Stichtse Brug kantelde een mobiele bouwkeet van een vrachtwagenoplegger.

Schadeverzekeraars hebben de handen vol aan meldingen over afgewaaide dakpannen en omgewaaide bomen en aan hun eigen kantoren. Zowel bij een gebouw van Eurocross in Noordwijk als bij Interpolis in Zoetermeer waaide een deel van het dak weg.

Ook interessant


Build for Life