Russell Woods mikt met Tymber Buildings op compact wonen en werken

  BE   25 januari 2018 Bron: comtext
Russell Woods mikt met Tymber Buildings op compact wonen en werken
Naast de realisatie van hoogwaardige eikenhouten bijgebouwen richt Russell Woods sinds kort zijn pijlen ook op compacte woon- en werkunits in houtskeletbouw. Onder de naam Tymber Buildings wil het bedrijf in ’s-Gravenwezel concreet inspelen op de groeiende trend en ook stijgende noodzaak om kleiner te gaan wonen. Vooral voor zorgwoningen, kantoorunits en praktijkruimtes aan huis biedt het concept een snelle, duurzame en energiezuinige oplossing.

“Er wordt al heel wat over gezegd en geschreven, maar naar de toekomst toe moeten onze woningen kleiner in oppervlakte worden. Het is noodzakelijk om zuiniger met onze ruimte om te springen. Vanuit die optiek duiken er meer en meer ideeën op voor aangepaste woonvormen, met compacte wooneenheden rond enkele centrale units voor ontspanning bijvoorbeeld”, vertelt Robert Bekkers van Russell Woods enthousiast.

“Dat heeft ons ertoe aangezet om onze activiteiten uit te breiden met het concept Tymber Buildings. Dat staat voor compacte en flexibele woon- en werkmodules die in houtskeletbouw worden vervaardigd. Ze zijn niet alleen duurzaam maar ook energiezuinig. De woon- en werkunits worden geďsoleerd zoals een klassieke woning en ze zijn bovendien volledig herbruikbaar. Mits enkele slimme toepassingen is het zelfs mogelijk om bijna energieonafhankelijk te wonen.”

Grote flexibiliteit

De units van Tymber Buildings zijn perfect inzetbaar als gebouw om echt in te wonen. Dat kan alleenstaand of als uitbouw van een bestaande woning. Hierdoor zijn ze uitstekend geschikt als zorgwoning waarvoor een groeiende belangstelling bestaat. Maar ook als vakantiewoning of gastenverblijf bieden de units heel wat mogelijkheden. Als plug & play-modules zijn ze volledig verplaatsbaar en ook wegneembaar. Het is mogelijk ze te koppelen, te stapelen en op verschillende manieren te combineren (in L-vorm bijvoorbeeld).

Wie thuis wil werken in combinatie met kinderen maar zonder negatieve impact op de gezinsruimte, kan een unit installeren en inrichten als kantoor. Tandartsen of dokters kunnen op die manier een praktijk aan huis hebben die volledig mobiel blijft en dus 100 procent in te brengen is. De Tymber Buildings kunnen ook dienst doen als hotelkamer, onthaalruimte in een park, verkoopkantoor bij een autodealer of als fitnessruimte en poolhouse.

Russell Woods mikt met Tymber Buildings op compact wonen en werken

Volledig Belgische productie

“Van de moduleerbare units zijn verschillende formaten mogelijk. De productie is volledig Belgisch, wat toch niet onbelangrijk is. Die gebeurt in het Brusselse. We hebben gekozen voor de strakke kubistische bouwstijl die de laatste tijd steeds meer in opgang is, en het ontwerp is van P8-Architecten. De units worden volledig ingericht en dus gebruiksklaar door ons naar de gewenste locatie getransporteerd. Daar worden ze via schroeffundering verankerd, maar ze blijven iets van de grond af voor de nodige ventilatie onder de vloerplaat”, aldus nog Robert Bekkers.

Er is helemaal geen grondverzet voor funderingswerken nodig. Enkel de aansluiting voor water, elektriciteit en afvoer moeten ter plaatse voorzien zijn en aangekoppeld worden eenmaal de unit ter plaatse wordt gebracht. Niet gehinderd door weerverlet kunnen de Tymber Buildings het hele jaar door geďnstalleerd worden, aangezien de volledige productie ergens anders gebeurt. Ze hebben bovendien de levensduur van een klassiek huis.

Voor wie zelf wil ervaren hoe het is om kleiner en compact te wonen, organiseert Russell Woods opendeurdagen op zaterdag 27 en zondag 28 januari 2018. Op de parking van Rodenburg Tuincentrum, Brechtsebaan 591 in Schoten staat een unit van Tymber Buildings opgesteld. Geďnteresseerden kunnen er tussen 10 en 17 uur een kijkje in nemen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo