Algemeen

Rookmelders redden levens

De rookmelders van Hager zorgen op een betrouwbare manier voor het vroegtijdig signaleren van brand in appartementen, woningen en beroepsruimten. Voor een optimale beveiliging is het mogelijk tot 40 rookmelders aan te koppelen.

De nieuwe generatie rookmelders van Hager draagt in aanzienlijke mate bij aan het vroegtijdig detecteren van brand. Deze rookmelders zijn specifiek ontworpen voor gebruik in woningen. Ze zijn gebaseerd op de processorgestuurde signalisatieverwerking. Hierdoor wordt het ongewenst inschakelen van de rookmelder als gevolg van storende invloeden zoals stofdeeltjes en elektrische impulsen, voorkomen.

Elke 10 seconden vindt een automatische test plaats die zorgt voor een stabiele en uiterst veilige werking. Een ingebouwde microprocessor past de detectiegevoeligheid continu aan afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. De voordelen liggen voor de hand: een hoge levensduur, een betrouwbare werking gedurende jaren, evenals een minimale kans op vals alarm.
Een bijkomend voordeel van deze rookmelders is dat ze beantwoorden aan de DIN EN 14604-norm. Bovendien is de betrouwbaarheid gegarandeerd doordat Hager zijn rookmelders onderwerpt aan de strengste interne kwaliteitscontroles en aan geavanceerde testprocedures.

De rookmelders beschikken over een detectiebereik van 50 m² met een straal van 4 meter. Bij brand wordt een geluidssignaal van 85 dB uitgestuurd. Voor een optimale beveiliging kunnen tot 40 rookmelders worden aangekoppeld. Als oriëntatieverlichting activeert de melder die het alarm heeft gegeven een wit licht in kegelvorm.

Om te vermijden dat de melder uitvalt als gevolg van een lege batterij wordt de toestand van de batterij permanent gecontroleerd. Bij lege batterij wordt een optisch en akoestisch signaal uitgestuurd. Een ingebouwde fotocel onderdrukt dit signaal echter automatisch gedurende maximum 12 uur om de nachtrust niet te verstoren.
Build for Life