Renson Transivent zorgt voor verse lucht via de rolluikkasten

3 november 2009 Bron: Renson
Renson speelt voortdurend in op de behoeftes van de markt. Als antwoord op de vraag naar ventilatieroosters voor inbouw in rolluikkasten ontwikkelde Renson zijn Transivent®. Het gaat om een zelfregelend toevoerrooster voor natuurlijke ventilatie. De gebogen aluminium afdekplaat zorgt voor een opwaartse luchtstroom en verhindert ook de inkijk in de woning. Een zelfregelende klep zorgt voor de toevoer van verse lucht zonder tocht.

De Transivent® is een zelfregelend (klasse P3) ventilatierooster voor natuurlijke toevoer, specifiek ontworpen voor inbouw in een rolluikkast. De instelbare gebogen afdekplaat uit aluminium, die de opening voor inkijk afschermt, zorgt voor een opwaartse luchtstroom. De zelfregelende klep voorkomt tocht. Dit rooster past dan ook perfect binnen het SYSTEEM C+® van RENSON®.

De Transivent® verhoogt het comfort van de bewoners op verschillende vlakken en aspecten: gecontroleerde ventilatie, eenvoudige montage, geen tocht dankzij de zelfregelende klep, thermisch comfort, akoestisch comfort en visueel comfort. Deze Transivent® is eenvoudig en snel te monteren, zowel bij nieuwbouw als renovatie voor de particuliere woningbouw en de projecten. Het past op alle ondergronden (MDF, sandwichpaneel, …) waarin een sleufopening kan worden gefreesd, ongeacht de raamvorm of het raamtype. Het minimalistisch design past bij elke stijl en de aluminium klep kan ook in alle RAL-kleuren geleverd worden. Dit ventilatierooster is beschikbaar met hand-, koord-, stang- en motorbediening. Bovendien zorgen afneembare onderdelen voor een gemakkelijk onderhoud.

De Transivent® bestaat enerzijds voornamelijk uit duurzame materialen zoals aluminium en kunststof. Anderzijds zijn de onderdelen niet onderhevig aan slijtage waardoor ook het totale product op zich zeer duurzaam is en een lange levensduur kent. De gebruikte materialen lenen zich uitstekend voor recyclage en de productieresten worden dan ook steevast gerecycleerd. Maar het milieubelang van de Transivent® gaat verder dan enkel op productniveau. Nu kan er op eenvoudige wijze en zonder een hoge aankoopkost ventilatieroosters voorzien worden, ook in bestaande woningen. Op die manier stijgt de levensduur en duurzaamheid van de totale woning.

2009: Renson viert zijn 100ste verjaardag

In 1909 is Pol Renson immers gestart met commerciële bouwactiviteiten in België. En in 1919 volgde de officiële oprichting van de vennootschap RENSON. De jaren vijftig werden gekenmerkt door de overgang van staal naar de toen nieuwe legering aluminium. Kort daarop in 1955 begon RENSON met de productie van aluminium ramen.

Vanaf toen kende RENSON een gestage maar continue groei. In de tweede helft van de twintigste eeuw en het begin van deze eeuw breidde het gamma uit met muurroosters, verluchtingsroosters, akoestische roosters, verandaoplossingen en zonweringsystemen. Bovendien ontwikkelde de huidige CEO, Paul Renson, het Healthy Building Concept en de principes van de night cooling.

Aan de basis van de huidige sterke groei staat een solidair en gemotiveerd RENSON-team met een passie om creatieve en innovatieve oplossingen te bedenken. Dankzij hun gezamenlijke expertise, kennis en positieve inzet is veel mogelijk. Door een intelligente combinatie van ventilatie en zonwering biedt RENSON immers een brede waaier van energiezuinige concepten voor een gezond binnenklimaat in kantoren, woningen, veranda’s, industrie, scholen, gezondheidssector, …

Elk project is voor RENSON een uitdaging waar creativiteit, flexibiliteit en vakmanschap hand in hand gaan. Met 100 jaar ervaring in de bouwsector, meer dan 50 jaar in aluminium bewerking en meer dan 30 jaar in ventilatie beschikt RENSON over een technische expertise die generaties ver gaat.

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo