Renson Lagune voor brasserie Royal in Koksijde

  BE   22 augustus 2011 Bron: Renson
De Lagune®-terrasoverkapping van RENSON® laat de klanten van Brasserie Royal in Koksijde genieten van het prachtige zeezicht, zonder last van zon, regen of wind. Deze Lagune® bestaat uit een aluminium constructie met een geïntegreerde windvaste, waterdichte, maar lichtdoorlatende dakzonwering. Verandacomfort, specialist in veranda’s, ramen en deuren, rolluiken en zonwering, installeerde zowel langs de zeedijk als op de zijkant van de brasserie een terrasoverkapping met glazen vouwwanden en vaste glazen zijkanten.

De badstad Koksijde is gekend voor de luchtmachtbasis, het abdijmuseum Ter Duinen, de Zuid-Abdijmolen, alsook voor de uitgebreide natuurgebieden en de gezellige wandeldijk. Centraal gelegen op die Zeedijk vinden we ook Brasserie Royal, een ruime horecazaak met een zonnig terras. De eigenaars van de brasserie wilden hun klanten op dit terras met een prachtig zeezicht een nog betere service bieden door hen te beschermen tegen de grillen van de natuur. Een afgesloten ruimte, zoals een veranda, wordt echter door de gemeentelijke reglementering niet toegelaten.

Daarom stelde Marc Deroo van Verandacomfort hen de nieuwe Lagune® van RENSON® voor. Deze elegante Lagune® bestaat uit een aluminium constructie met een geïntegreerde windvaste, waterdichte, maar lichtdoorlatende doekzonwering, die geopend of gesloten kan worden. Het neerslagwater dat op het doek terecht komt, wordt via watergeleidingskanalen naar een regenpijp in de verticale pijlers van de structuur afgevoerd, zelfs als de doekzonwering niet volledig gesloten is. Het bood hen een ideaal alternatief voor een gesloten veranda.“Wij installeerden Lagunes® aan beide zijden van het gebouw: eentje langs de zeedijk, de andere aan de zijkant van de brasserie,” zegt Marc Deroo. “Deze terrasoverkappingen zijn uitgerust met een windvaste, waterdichte en lichtdoorlatende doekzonwering als dakstructuur. Aan de voorzijde integreerden wij glazen vouwwanden en de beide zijkanten zijn voorzien van vaste elementen uit glas.” Aan de kant van de zeedijk prijkt een Lagune® met een breedte van 11 m en een uitval van 4 m met een dakstructuur (Rooffix®) opgedeeld in 3 stukken. De zijkant van het gebouw werd voorzien van een tweede terrasoverkapping met een totale breedte van 16 m en een uitval van 3,21 m. De dakstructuur (Rooffix®) werd hier opgedeeld in 4 stukken.

“Dankzij deze Lagunes® kunnen onze klanten nu elke dag, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, op het terras doorbrengen, zonder dat ze moeten binnen vluchten voor de hitte, een regenbui of een koude bries,” zeggen eigenaar Johan Renier en zijn vrouw Karolien. “Bovendien kunnen we ook meer klanten tegelijk ontvangen.” De Lagunes® bij brasserie Royal zijn voorzien van verwarming, verlichting en geluid. Deze elementen kunnen net als de screens met afstandsbediening gestuurd worden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo