Verbouwen

Renovatiedag 2011: 90 renovaties met een ziel

Op zondagnamiddag 8 mei 2011 organiseren NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, en het tijdschrift Ik ga Bouwen & Renoveren de dertiende editie van De Vlaamse Renovatiedag. Voor al wie verbouwplannen koestert het moment om een bezoekje te brengen aan meerdere gerealiseerde renovaties. Op één namiddag kunt u er inspiratie opdoen, zich informeren en in contact komen met de verschillende bouwpartners die het project in goede banen leidden.

De deelnemende renovaties zijn stuk voor stuk modelvoorbeelden van een goede aanpak en uitvoering. Door middel van een reeks zorgvuldige ingrepen werden compleet uitgeleefde panden omgetoverd tot gebouwen met een ziel. Verbluffend gewoon!

Een geslaagde renovatie is geen resultaat van magie, maar van vakkennis. Het geheim zit hem in de keuze van de juiste verbouwpartners. De centrale figuur in het hele gebeuren is de architect. Hij vertaalt de bouwwensen in een persoonlijk ontwerp, waakt over de technische kwaliteit van de uitvoering en houdt daarbij altijd de belangen van de opdrachtgever in het oog.

Bij deze dertiende editie ligt het accent op energiezuinig renoveren. Zo staan bij ieder project de energetische ingrepen genoteerd. Dat gaat van het isoleren van het dak tot het plaatsen van een balansventilatie.
De Vlaamse Renovatiedag brengt u in contact met de verbouwpartners van de renovatie. In een gemoedelijke sfeer geven bouwheer en architect u die namiddag graag een woordje uitleg. Zij vertellen u hoe de renovatie is aangepakt, hoe de samenwerking is verlopen en welke technieken er zijn toegepast.

De deelnemende renovatieprojecten zijn op zondag 8 mei gratis te bezoeken tussen 13u00 en 18u00. U moet zich enkel vooraf online registreren op www.devlaamserenovatiedag.be onder de rubriek “Registreer u als bezoeker”.
Bepaalde projecten zijn enkel na een vooraf bevestigde afspraak te bezoeken. Controleer dit goed en maak uw afspraak tijdig.

De programmabrochure biedt u een volledig overzicht van de deelnemende renovatieprojecten. U vindt de brochure bij het meinummer van “Ik ga Bouwen & Renoveren” of in een KBC kantoor in uw buurt. Op www.devlaamserenovatiedag.be. kan u de projecten online raadplegen.

PRAKTISCH
Datum: zondag 8 mei 2011 van 13u tot 18u
Alle info: www.devlaamserenovatiedag.be - tel. 050 47 46 70

Ook interessant