Isolatie

Recticel Insulation isoleert de Zorgwoning van de Toekomst

In Heusden-Zolder bouwt Living Tomorrow, die u zeker kent van het 'Huis van de Toekomst', voor het ogenblik de 'Zorgwoning van de Toekomst'. Het gaat om een nieuw en ambitieus project dat met Recticel® isolatie geïsoleerd wordt.

De 'Zorgwoning van de Toekomst', een project van Living Tomorrow, gaat open in 2013. Deze zorgwoning is meteen ook het grootste 'living lab' in Europa, waar nieuwe technologieën, diensten en producten ingeschakeld worden in dienst van levenslang wonen. Recticel en heel wat andere bedrijven, uit diverse sectoren, nemen dan ook deel aan dit project om samen een antwoord te bieden aan de uitdagingen van de nabije toekomst als gevolg van de vergrijzing van onze maatschappij.

Kwaliteitsvolle isolatie
Voor het ogenblik zijn de ruwbouwwerken aan de gang, waarbij gekozen is voor Silka kalkzandsteen elementen, aangevuld met Eurowall® spouwisolatie van Recticel Insulation. Deze isolatieplaten hebben een uitstekende isolatiewaarde (λD 0,023 W/mK) waardoor u met een beperkte dikte van 60 mm al een RD-waarde bereikt van 2,60 m²K/W. Dankzij het unieke tand- en groefkliksysteem van de platen rondom verloopt de plaatsing uitermate vlot.

Recticel Insulation biedt duurzame isolatieproducten en -concepten aan die bijdragen tot een aanzienlijke energiebesparing in bouwprojecten en die het comfort van de eindgebruiker verhogen. Deze kwaliteitsvolle isolatie biedt dan ook een perfecte oplossing voor elk project in de zorgsector. Recticel Insulation is bovendien ook de enige fabrikant van harde isolatieplaten in polyurethaan met Keymark kwaliteitslabels voor haar isolatieproducten.



Bezoek Recticel Insulation tijdens het Congres met vakbeurs van de VTDV (Vereniging voor Technische Diensthoofden in de Verzorgingsinstellingen) op vrijdag 15 juni 2012. U vindt ons in de Brabanthal in Leuven, stand 113. Het thema dit jaar is 'Back 2 The Future, nieuwe ontwikkelingen in de kerntaken van de technische dienst'.
We geven u graag méér info over het project 'Zorgwoning van de Toekomst'.