Ventilatie

Provinciegouverneur vereert Duco met bedrijfsbezoek

Provinciegouverneur vereert Duco met bedrijfsbezoek
Provinciegouverneur Carl Decaluwé was op dinsdag 14 februari te gast in 'zijn' West-Vlaanderen voor een geleid bezoek aan de site van Duco. Na vice-eersteminister Kris Peeters en Vlaams viceminister-president Bart Tommelein behoort nu ook de gouverneur tot de lijst van prominente personen die het reeds afgelegde parcours en de toekomstplannen van de Veurnse ventilatie- en zonweringspecialist van dichtbij heeft kunnen inkijken. Dat het bedrijf al sinds 2014 vaart onder de vlag van ‘Ambassadeur van West-Vlaanderen’, vormde een bijkomende aangelegenheid voor de provinciegouverneur om Duco te feliciteren.

Aan het woord is Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco: “Al ruim 25 jaar zijn we een vaste waarde voor al wie actief is in de ventilatie- en zonweringsector. Doorheen de jaren is het bedrijf zelfs doorgedrongen tot de Europese top 3 op het gebied van woningventilatie. Getuige daarvan zijn diverse regionale, nationale en internationale bekroningen die we dankzij ons vooruitstrevende, innovatieve en creatieve aanpak konden wegkapen. Als West-Vlaamse KMO zijn we dan ook best tevreden met wat we op vandaag al hebben verwezenlijkt.”

En dat is ook de provincie drie jaar geleden niet ontgaan, want met de toekenning van de titel ‘Ambassadeur van West-Vlaanderen’ maakt Duco deel uit van een select kransje ambassadeurs die zich sterk engageren om de provincie mee op de kaart te zetten. Dat provinciegouverneur Carl Decaluwé uitgerekend aan Duco een bedrijfsbezoek bracht, was dan ook geen louter toeval.

Uitdagingen

Tijdens het overlegmoment preciseerde de ‘vertegenwoordiger’ van de provincie op regelmatige basis een punt te maken van bedrijfsbezoeken om ter plaatse de dynamiek van West-Vlaamse ondernemingen te kunnen ervaren. “Ook gisteren werd de ontmoeting aangegrepen om tekst en uitleg te verschaffen over de nodige inspanningen die we elke dag opnieuw leveren om te bouwen aan een gezonde en energiezuinige toekomst”, stelt Dejonghe. “Daarbij richtte onze CEO zijn pijlen op de vele uitdagingen die Duco de komende tijd nog te wachten staan. Momenteel maken we volop werk van een uitbreiding, dat zich overigens niet enkel vertaalt in infrastructurele werkzaamheden zoals een nieuw logistiek centrum. Ook op het gebied van tewerkstelling doelen we dit jaar op 25 nieuwe krachten, naast de 25 medewerkers die in 2016 zijn opgestart. Niet minder dan 10 R&D ingenieurs en heel wat andere profielen hopen we dan ook te kunnen aantrekken.”

Tevens raakte bekend dat Duco in 2018 zal starten met de bouw van nieuwe burelen om zijn groei verder te ondersteunen. “Een aangename kennismaking en een boeiend dialoog met een dynamische, West-Vlaamse speler die in staat is om internationaal mee te draaien aan de top; zo vatte de gouverneur het bezoek samen”, aldus Duco’s marketingmanager.

Ook interessant