Interieur

Promotiedag Duurzame Verlichting

Donderdag 29 april 2010 wordt de 4de editie van de ‘Promotiedag Duurzame Verlichting’ georganiseerd door Groen Licht Vlaanderen in samenwerking met Energik vzw. Gedurende deze dag kan u verschillende lezingen bijwonen en een bezoekje brengen aan de doorlopende technologiebeurs. Deze dag is de uitgelezen kans voor de 27 deelnemende bedrijven om u te laten kennismaken met de meeste innovatieve technologieën in duurzame verlichting.

Licht wordt beschouwd als een basisbehoefte van de mens. Goede verlichting is noodzakelijk om volwaardig te kunnen werken, leren en ontspannen. Verlichting bepaalt ook onze veiligheid, onze activiteitsgraad, onze gezondheid en ons ‘welbehagen.’ Recente acties zoals Earth Hour, waarin we een uur lang onze lichten doven, maken ons er echter wel van bewust dat kunstlicht één van de grote energieverbruikers is van onze samenleving en dit zowel binnen als buiten. Om onze toekomst te garanderen moeten we dus streven naar duurzame verlichtingstechnieken zonder op visueel comfort en op het design te moeten inboeten. Duurzaam - niet alleen op vlak van verbruik - verlichting moet ook duurzaam zijn op vlak van levensduur en op vlak van nieuwe en steeds veranderende behoeftes .

Verlichting moet dus kunnen evolueren in functie van onze noden, onze aanwezigheid, onze activiteitsgraad, onze beperkingen en onze leeftijd. Energiezuinige lichtbronnen en nieuwe tendensen op vlak van communicatie, automatisatie, regeltechniek en dynamiek vormen hierbij de ankerpunten.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be