Duurzaam Bouwen

Project Zonnig-Limburg succesvol van start

Zonnepanelen zijn nu ook bereikbaar voor huurders. Dat is het resultaat van afspraken die 22 Limburgse woningcorporaties met de Nederlandse provincie Limburg hebben gemaakt. En met succes. In amper twee weken hebben al ruim 1.700 Limburgse huurders hun interesse kenbaar gemaakt om mee te doen met dit bijzondere project en zonnepanelen te laten plaatsen op hun huurwoning.

Dubbele subsidie
De dubbele subsidie die huurders kunnen krijgen maakt het nu voor huurders extra aantrekkelijk om mee te doen. Dit is mogelijk door een samenwerking van 22 Limburgse woningcorporaties en de Provincie Limburg. Eén subsidie komt uit de Limburgse Energie Subsidie (LES) van de Provincie Limburg. De andere subsidie wordt beschikbaar gesteld door de deelnemende woningcorporaties. De huurder wordt zelf eigenaar van de panelen.

Nog subsidie beschikbaar
Uit de subsidiepot die de Provincie voor dit project ter beschikking heeft gesteld kunnen ongeveer 2.500 huurders subsidie krijgen voor het plaatsen van zonnepanelen op hun huurwoning. En om een zo eerlijk mogelijke verdeling van de beschikbare subsidie te krijgen hebben de corporaties afgesproken de subsidie te verdelen naar rato van het aantal woningen dat de betreffende corporatie beheert. Daarbinnen geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Voor wie?
In principe kunnen alle huurders van laagbouwwoningen meedoen met dit project. Daarbij geldt nog dat het dak waar de panelen op geplaatst worden bij voorkeur een zuidelijke ligging tussen Zuid-Oost en Zuid-West dient te hebben, zodat de panelen optimaal kunnen functioneren. Ook kunnen de deelnemende corporaties zelf nog aanvullende voorwaarden stellen; bijvoorbeeld in verband met geplande werkzaamheden aan de woningen.

Keuzemogelijkheden
Huurders kunnen kiezen uit verschillende pakketten, variërend van 3 tot 9 zonnepanelen. Hierdoor worden zonnepanelen voor een grote groep mensen bereikbaar. Zo is er al een starterspakket voor ca. € 1.650,-. Na aftrek van de subsidies blijft er voor de huurder nog een aanschafprijs van € 756,- over. Meer informatie over de pakketten en andere zaken rondom dit project staat op www.zonnig-limburg.nl.

Ook interessant