Algemeen

Project 'De Koperen Dame' in Hasselt wordt geschrapt

Vijf jaar geleden begon het stadsbestuur van Hasselt met ambitieuze plannen rond nieuwe gebouwen aan het station. Zo wordt er momenteel druk gewerkt aan de bouw van het nieuwe gerechtsgebouw, net naast het station. Maar het ambitieuze project ‘de Koperen Dame'' wordt afgeblazen omdat de plannen niet haalbaar waren.

Naast de huidige ACW-kantoren zou een tweede markant gebouw komen dat een evenredige mix aan kantoren, handelszaken en betaalbare middelgrote en kleine appartementen zou herbergen. Het werd na een internationale architectuurwedstrijd ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Zwarts en Jansma uit Amsterdam. Zij namen in het recente verleden ook het Spartacusproject en de brug van Gingelom voor hun rekening.

Het project zou onder meer bestaan uit een gebouw van veertien verdiepingen met kantoren, handelszaken en een honderdtal appartementen. ‘Maar we kunnen het project momenteel niet verwezenlijken'', zegt Rob Beenders (SP.A), schepen van Grondbeleid en Ruimtelijke Ordening. ‘De plannen ontstonden voor de economische crisis en blijkbaar zijn we iets te ambitieus geweest.''

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be
Build for Life