Tuin

Prestigieuze Amerikaanse opdracht West 8

West 8 gaat het masterplan maken voor de uitbreiding en vernieuwing van Longwood Gardens in Kennett Square. De botanische tuin behoort tot de belangrijkste van de Verenigde Staten. Het Nederlandse bureau werd geselecteerd uit dertig firma’s.

Het plan behelst de infrastructuur, parkeervoorzieningen, faciliteiten voor uitbreiding van het onderwijs- en kunstaanbod en het onderhoud. Daarnaast gaat West 8 strategieën ontwerpen om de ‘Longwood-ervaring’ uit te breiden en te versterken.

Het streven van West 8 is de erfenis van oud-eigenaar Pierre du Pont, die Longwood tot een prominente tuin maakte, voelbaar te houden in het masterplan. Het bureau wil het vertalen naar een park die ook een grote attractiewaarde heeft in de 21e eeuw.

Tegenover The Philadelphia Inquirer vergelijkt landschapsarchitect Adriaan Geuze het 435 hectare omvattende Longwood Gardens met een Toscaans landschap. “De prachtige topografie is erg leuk, maar het vormt nog geen onderdeel van de tuinen. Het is niet geïntegreerd in wat bezoekers zien”, citeert de krant.

Lees verder op Architectenweb.nl