Algemeen

Premier Di Rupo bezoekt Wienerberger stand op Batibouw

Premier Di Rupo bezoekt Wienerberger stand op Batibouw
Op vrijdag 1 maart bracht Premier Di Rupo een bezoek aan de Wienerberger stand. Meteen een gelegenheid voor de aanbieder van duurzame bouwmaterialen en -oplossingen met de bekende merknamen Terca, Koramic, Porotherm en Desimpel, om zijn vernieuwende concepten voor energiezuinige en gezonde gebouwen aan de Premier voor te stellen.

Nieuwe uitdagingen
De bouwmarkt is voortdurend in beweging. Energie- en isolatievereisten voor woningen en gebouwen worden almaar strenger. Dat is essentieel om de hoge internationale, nationale en gewestelijke normen en klimaat-doelstellingen te halen. Daarnaast zullen gebouwen in de toekomst ook duurzaam moeten zijn, bijvoorbeeld door duurzaam materiaalgebruik.

Innovatieve antwoorden
Op deze nieuwe uitdagingen wil Wienerberger een doeltreffend antwoord bieden met innovatieve oplossingen en toepassingen. Voor na-isolatie van bestaande gevels zijn de Façatile kleipan, de smalle Eco-brick gevelsteen en het StoTherm Brick gevelisolatiesysteem met steenstrippen ideale oplossingen.

Met het massief passiefhuis en de massief zero-energiewoning bewijst Wienerberger dat de strengste doelstellingen qua energie haalbaar zijn met klassieke bouwmaterialen en –methodes.
En met ‘De Duurzame Wijk’ in Waregem lanceert Wienerberger een opvallend pioniersproject. Deze wijk wordt volledig vanuit een duurzame invalshoek aangepakt, en dit zowel op ecologisch, economisch en sociaal vlak. Dit innovatieve project dat vorige week tijdens een persconferentie op Batibouw aan het publiek voorgesteld werd, zet - volledig in lijn met de Belgische bouwtraditie - de standaard voor duurzaam wonen in de toekomst.
Build for Life