Dossier Batibouw

Personaliseer het interieur van je woning

11 maart 2014 Bron: Advanced fair
Personaliseer het interieur van je woning
NMC lanceerde tijdens Batibouw 2014 drie creatieve en decoratieve nieuwigheden om zowel de binnen- als buitenkant van de woning te personaliseren. Nieuwe en nog grotere plinten vervolledigen het Wallstyl-plintengamma. Met hun lineaire design en harmonieuze verhoudingen brengen ze liefhebbers van hedendaagse interieurs, op zoek naar decoratieve en functionele producten, ongetwijfeld in vervoering. Het eerste doel van plinten is de onderkant van de muur beschermen tegen schokken ten gevolge van onder andere stofzuigen of het verplaatsen van stoelen en meubelen.

De plinten maken het ook mogelijk om oneffenheden of een slechte afwerking onderaan de muur te verbergen. Zo garanderen ze een optimale overgang tussen muur- en vloerbekleding.

Vensterbanken en eindstukken van Domostyl

NMC domostylNMC biedt vensterbanken en eindstukken aan met isolerende eigenschappen, die helpen om het warmteverlies rondom de ramen te beperken. Een gamma van tien vensterbanken en eindstukken, die tegelijk dienst doen als thermische buitenisolatie, staat ter beschikking van gevelspecialisten. Deze isolerende gevelelementen kunnen in verschillende kleuren worden geverfd. Ze geven een uniek cachet aan een gebouw ťn laten tegelijkertijd het aantal koudebruggen drastisch dalen (tot 91 %). Op eenvoudige aanvraag maakt NMC ook gevelelementen in polystreenschuim in om het even welke afmetingen of vorm.

Domostyl-vensterbanken en eindstukken bieden een groot plaatsingsgemak. Ze zijn licht en kunnen snel en eenvoudig op de werf worden verlijmd. De vensterbanken bestaan uit geŽxpandeerd polystyreen met een dichtheid van 60 kg/m≥ en hebben een lambdawaarde van 0,033 W/mK.
De drupranden worden vervaardigd uit polystyreenschuim met een dichtheid van 24 kg/m≥ en hebben een lambdawaarde van 0,037 W/mK. De elementen zijn bekleed met een laag hars en silica.

Naast vensterbanken omvat het gamma ook elementen om de vensteropening te bekleden (tabletten en lijsten). Op die manier biedt NMC een isolerende totaaloplossing voor het hele raam. Het product is esthetisch, waterdicht en weersbestendig.

Nomawood-terrasbekleding

De Nomawood-terrasbekleding kent een stijgend succes in de buiteninrichting. Het is de beste oplossing op de markt in termen van onderhoudsgemak, antislip en comfort. Dit succes zette NMC ertoe aan het gamma uit te breiden met meer kleuren: ter gelegenheid van Batibouw 2014 vervolledigen ďColumbiaĒ en ďMontanaĒ het kleurenpallet van de Nomawood-terrasplanken.

NMC nomawood-terrasbekleding

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo