Isolatie

Passief bouwen kan nu ook met vertrouwde bouwmethoden

Onder druk van de stijgende energieprijzen en de opwarming van de aarde verschuift men meer en meer naar energiezuinig bouwen. Dé laatste ontwikkeling op dit gebied: een huis dat nagenoeg geen energie meer nodig heeft voor ruimteverwarming. Toekomstmuziek? Helemaal niet! Recticel Insulation leidt u naar het passiefbouwentijdperk.
Een passiefhuis of -gebouw is in de eerste plaats uitermate goed geïsoleerd en luchtdicht uitgevoerd. Zo goed, dat het niet meer dan 15 kWh/m2 nodig heeft om de mensen die er verblijven een jaar warm te houden. Vroeger werd passiefbouwen meestal geassocieerd met een houtskeletbouw. Recticel Insulation biedt nu echter ook een revolutionaire oplossing die passiefbouwen mogelijk maakt met vertrouwde bouwmethoden, namelijk met een traditionele spouwconstructie met harde polyurethaan isolatieplaten. Deze massief passief bouwvisie combineert de zeer goede energieprestaties met een totale vrijheid in materiaalkeuze en ontwerpvrijheid.

Bezoek de stand van Recticel Insulation tijdens het PassiefBouwen Event en win een iPad

Als grondlegger van de massiefpassief bouwvisie, wil Recticel Insulation graag haar kennis en knowhow met u delen. Bezoek de stand van Recticel Insulation (nr. 07.B011, beursgedeelte 1931) en ontdek hoe de traditionele Nederlandse bouwwijze en het passiefbouwen van de toekomst hand in hand gaan! Het Passief Bouwen Event vindt van 9 t/m 11 oktober plaats in de Brabanthallen ('s Hertogenbosch) tijdens de vakbeurs Energie 2012. Op de beurs ontvangt u ook een kaart met een persoonlijke code waarmee u op onze stand kans maakt op een iPad. Een uiterst handig toestel dat, net als onze isolatieproducten, superdun en innovatief is.

Bovendien toont Recticel Insulation u ook een uitgebreid filmdocument over het eerste massief passief woonzorgcomplex 'Nimmerdor' in Zeeland. En tenslotte ontvangt u een gloednieuw boek over passiefhuizen, dé informatiebron voorelke bouwprofessional!

Workshops
Tijdens het PassiefBouwen Event vinden iedere dag 25 workshops plaats. Deze workshops worden georganiseerd door de Stichting PassiefBouwen.nl en ondersteund door Recticel Insulation.

Niet te missen is alvast de workshop over hoe de (gebouw)schil goed en duurzaam luchtdicht te isoleren. Rob Wesel, Technical Engineer bij Recticel Insulation, geeft u graag tekst en uitleg.

Bekijk hier het programma met alle workshops tijdens het PassiefBouwen Event.

Vraag nu uw gratis toegangskaart en een exemplaar van het gloednieuw passiefhuis boek aan op www.recticelinsulation.be/nl-nl/passiefbouwenevent