Bedrijfsnieuws

Orderportefeuille VolkerWessels blijft goedgevuld

De orderportefeuille van VolkerWessels is met 4,9 miljard euro nog even goed gevuld als vorig jaar. Dat komt naar voren uit de halfjaarresultaten van het -na Koninklijke BAM- grootste bouwbedrijf van Nederland.

De werkzaamheden van VolkerWessels bestrijken bijna alle sectoren van de bouw. Het bedrijf kent naast de familie Wessels investeerder CVC als aandeelhouder. Ook het management heeft een deelneming. Het bedrijf was enkele jaren genoteerd op de beurs, maar daar maakte de familie een eind aan. De nettowinst bedroeg over de eerste zes maanden 26 miljoen euro, terwijl het operationeel resultaat uitkwam op 34 miljoen euro, met een omzet van 2,04 miljard euro. De divisie Bouw en Vastgoed kende met 733 miljoen euro de grootste omzet. Vastgoedontwikkeling deed het met 745 verkochte woningen aanzienlijk slechter.

Een overstap naar het IFRS-boekhoudsysteem maakt de halfjaarcijfers van dit jaar moeilijk te vergelijken met die van vorig jaar. De nettowinst over 2009 zal naar verwachting rond de 90 tot 100 miljoen euro liggen, tegenover een winst vorig jaar van 149 miljoen. De omzet zal naar verwachting met 10% dalen ten opzichte van vorig jaar.

Gebaseerd op: Het Financieele Dagblad
Build for Life