Nieuwbouw

Open VLD Zwijndrecht-Burcht maakt Wegwijs in Bouwvergunningen

Op initiatief van Open VLD Zwijndrecht-Burcht zakt gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening Koen Helsen af naar Burcht om de inwoners wegwijs te maken in de moeilijke materie van bouwvergunningen.
Elke Belg heeft een baksteen in de maag en wil vroeg of laat een eigen woning bouwen of verbouwen. Helaas is het bouwproces niet eenvoudig en voor vele werken is een bouwvergunning vereist. De vrijheid om te bouwen wat, waar en hoe we dat willen wordt beknot door allerlei wettelijke beperkingen in gewestplannen, gewestelijke, provinciale en gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen, verkavelingvoorschriften, bouwverordeningen, enzovoort.

Wat zijn ruimtelijke uitvoeringsplannen? Welke bouwwerken zijn vergunnings- of meldingsplichtig? Hoe werkt de procedure voor een bouwberoep bij weigering van een vergunning door het gemeentebestuur?

De lokale afdeling Open VLD Zwijndrecht-Burcht streeft naar een open dialoog tussen politieke vertegenwoordigers en haar inwoners. Nu is het de beurt aan niemand minder dan Koen Helsen om zijn expertise te delen.

Alle geïnteresseerden zijn welkom op deze “Wegwijs in Bouwvergunningen” op dinsdag 15 februari e.k. vanaf 20u00 in zaal De Mouterij, John Tulpinckstraat 15 te Burcht. De inkom is gratis. Voor meer informatie kan men terecht op www.openvld2070.be.