Algemeen

Ontwikkeling Willebroek Noord tot handelsknooppunt

De plannen van Group Bernaerts om de site gelegen op de as Antwerpen-Brussel te herontwikkelen tot een handelsknooppunt verlopen volgens plan. Projectontwikkelaar Bernaerts kreeg de bouwvergunning om er bestaande logistieke gebouwen gevoelig uit te breiden. Het project kreeg de naam Antwerp South Logistics (ASL) mee en ligt naast de site waarop het geplande handelscentrum European Market City zal verrijzen in de tweede helft van 2012.

De 48 hectaren van het noordelijke gebied, omarmd door het Zeekanaal Willebroek – Charleroi en de A12 autosnelweg, mag zich verwachten aan een aanzienlijke groei. Group Bernaerts heeft de bouwvergunning verkregen om een reeds bestaand magazijn van 66.000m² uit te breiden. Het magazijn aan de Hoeikensstraat is voor lange termijn verhuurd aan doe-het-zelfdoespecialist Maxeda-Brico en wordt uitgebreid tot een logistiek centrum van 100.000m². Het project heeft de naam Antwerp South Logistics (ASL) meegekregen

Willebroek Noord wordt handelsknooppunt

Antwerp South Logistics (ASL) ligt midden in de economisch performante driehoek Gent-Brussel-Antwerpen. ASL is gevestigd naast de site waarop het handelscentrum European Market City zal verrijzen in de tweede helft van 2012. Dat moet uitgroeien tot dé internationale referentieplaats bij uitstek waar professionals van over de ganse wereld elkaar ontmoeten om ideeën uit te wisselen, nieuwe producten te lanceren en om zaken te doen. European Market City heeft het potentieel om 1300 directe arbeidsplaatsen te creëren tegen 2013.

Bereikbaarheid is cruciaal

Bereikbaarheid is cruciaal voor de logistieke draaischijf van Willebroek Noord: de luchthaven van Zaventem ligt op slechts 30 km, het terrein grenst aan de A12 (verbindingsweg tussen Brussel en Antwerpen) en European Market City is ook eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer.

Dankzij het nieuwe op- en afrittencomplex zullen de inwoners van Willebroek geen hinder ondervinden van het bestemmingsverkeer nabij European Market City en bij uitbreiding ASL.

Al enkele honderden jaren activiteit op de site Willebroek Noord

Dat deze site een groot potentieel herbergt wist men blijkbaar al veel langer. Archeologen vonden er namelijk restanten van middeleeuwse activiteiten Onderzoek zal uitwijzen welke historische waarde deze ontdekkingen hebben. De vindplek mag dan wel op de terreinen van ASL liggen, toch zullen de archeologen de werklui niet voor de voeten lopen. Onze voorouders woonden niet op het perceel waar de uitbreiding van het magazijn gepland is.
Build for Life