Architectuur

Ontwerp voor verticale stad van MVRDV

MVRDV heeft het ontwerp bekend gemaakt van de Peruri 88 voor Jakarta, een vierhonderd meter hoge toren met gemengd programma. Voor het project maakt het Rotterdamse bureau deel uit van een internationaal team.
De Peruri 88 komt tegemoet aan de noodzaak van meer groene ruimte en verdichting in de Indonesische stad. Het 400 meter hoge gebouw met 88 verdiepingen bestaat uit diverse gestapelde stadsblokken met retail, kantoren, woningen, hotel, vier ondergrondse verdiepingen parkeren, een vrijstaand huwelijkshuis, een moskee, een imax-bioscoop en een openluchttheater. Het totale oppervlak is 360.000m2.

Het internationale team heeft de plannen gepresenteerd aan de grondeigenaar Peruri, als inschrijving voor een aanbesteding. Het ontwerpteam bestaat, naast MVRDV als verantwoordelijke voor het overkoepelende ontwerp, uit The Jerde Partnerschip, ARUP Dublin en de ontwikkelaar Wijaya Karya – Benhill Property. Het besluit van de jury wordt elk moment verwacht.

Programma
Binnen het gemengde programma is gedacht aan een grote variatie aan kantoor- en woontypologieën: van grote kantoorruimtes tot woonwerk units, van lofts tot patiowoningen. Elk van de gestapelde stedelijke blokken krijgt een semi-openbaar dakpark, een overvloed aan tuinen, speeltuinen, sport- en ontspanningsmogelijkheden, restaurants en zwembaden. Deze zijn toegankelijk voor bewoners en kantoormedewerkers.

Lees verder op Architectenweb.nl