Keukens

Online tool berekent hoeveel energie en water een Quooker bespaart

Online tool berekent hoeveel energie en water een Quooker bespaart
Gemak in de keuken is dé reden om een Quooker te kopen. Met de nieuwe bespaarcheck wil Quooker benadrukken dat hun product ook een heel verantwoorde, milieuvriendelijke aanschaf is. Met deze online tool kunnen consumenten binnen één minuut uitrekenen hoeveel energie en water een Quooker in hun huishouden kan besparen. De bespaarcheck is vanaf vandaag voor iedereen te gebruiken op www.quooker.be/besparen.

De bespaarcheck vraagt de consument om een aantal gegevens. Hoe hij of zij op dit moment het water verwarmt, bijvoorbeeld. En wat de afstand is tussen kraan en boiler. Aan de hand van de gegevens die de consument invoert, gaat de bespaarcheck rekenen. Binnen één minuut rolt daaruit hoeveel energie en water er te besparen valt met een Quooker, én wat dit betekent voor de portemonnee van degene die de bespaarcheck heeft geraadpleegd.

Lager energieverbruik

Een Quooker bewaart water in een reservoir, dat in het keukenkastje komt te staan. Dit reservoir heeft maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt 11 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. Een waterkoker heeft weliswaar geen ‘warmhoudkosten’, toch gebruikt een Quooker minder energie dan een waterkoker, wanneer er meerdere keren per dag water wordt gekookt. Meer informatie hierover is te vinden op www.quooker.be/energie.

Nieuw van Quooker: de bespaarcheck

Tegen waterverspilling

In veel keukens wordt onnodig water verspild. Kleine beetjes, bijvoorbeeld als je twee keer zoveel water kookt als je gebruikt. Maar ook grote hoeveelheden, bijvoorbeeld als je de kraan eerst een tijdje laat lopen voor er warm water uitkomt. Met een Quooker gebeurt dat niet meer.

De alleskunner

Een Quooker is in alle opzichten een verantwoorde en milieuvriendelijke aanschaf. De CUBE variant voor gefilterd water maakt het plaatje compleet. Wie veel mineraalwater drinkt, is met een Quooker CUBE die gefilterd (bruis)water geeft, een stuk goedkoper af dan met waterflessen uit de winkel. Reken maar mee. De kosten voor vier CO2-cilinders, die je nodig hebt om bruisend water uit je Quooker te tappen, zijn €60. Samen zijn ze goed voor 240 liter bruisend water. Dat is €0,25 per liter. Het gekoelde water kost €0,0005 per liter. De gemiddelde Belg drinkt ongeveer 148 liter fleswater per jaar. Dat is slechts 3 liter per week of een halve liter per dag. In een gezin met 4 personen komt dat op 592 liter per jaar. Stel dat 1 persoon bruisend water drinkt en de andere 3 plat water en één liter mineraalwater €0,55 kost (dit is een gemiddelde van verschillende merken en mix van plastic flessen en glas). Dan bespaar je al snel meer dan €235 per jaar*. Dat wil zeggen dat op een paar jaar tijd uw aankoopprijs is terugverdiend. Als er meer mensen in het gezin zijn of er wordt meer water gedronken, zal de terugverdientijd nog korter zijn.

* inclusief de jaarlijkse kost voor kraantjeswater en jaarlijkse CUBE-filter van 60 euro.

Ook interessant