Verbouwen

Online rekentool kantoortransformatie gelanceerd

In samenwerking met SBR, kennisplatform voor de bouw en vastgoedsector heeft bbn adviseurs een online rekentool ontwikkeld, waarmee de businesscase van kantoortransformaties onderzocht kan worden. Hiermee ondersteunen SBR en bbn initiatieven op het gebied van transformatie en vergroten zij de transparantie over de financiële businesscase.

Tijdens het symposium âAanpak Leegstand: Ruimte voor Inspiratieâ op woensdag 27 juni wordt de tool officieel gelanceerd. De rekentool is online beschikbaar via de website van bbn adviseurs. De rekentool is ontwikkeld op basis van jarenlange project- en onderzoekservaring op het gebied van transformatie. Het gebruik van de tool is kosteloos.

Van kantoor naar woning
Door de invoer van de karakteristieken van een betreffend kantoor en de keuze voor tal van bouwkundige en installatietechnisch aanpassingen kunnen de investeringen worden bepaald. Daarnaast is er de mogelijkheid ook opbrengsten aan de nieuwe functie te koppelen. De rekentool voor de transformatie van kantoor naar woningen is nu beschikbaar. De transformatietool van kantoor naar andere functies is in ontwikkeling.

Start hier de rekentool Transformatie