Ondervorsten met vernieuwde kleefstrook hechten ook bij nat en koud weer

14 september 2020 Bron: DeJong&Verder
Ondervorsten met vernieuwde kleefstrook hechten ook bij nat en koud weer
Wienerberger is het assortiment keramische dakpannen en daktoebehoren volop aan het ontwikkelen. Recent zijn de zelfventilerende ondervorsten voorzien van een nieuwe innovatieve kleefstrook die goed op vochtige en op koude dakpannen hecht, bij temperaturen tot -5°C. Dat betekent geen last van loslatende ondervorsten en minder invloed van de weersomstandigheden op de planning. De prijs is gelijk gebleven.

Ondervorsten met vernieuwde kleefstrook hechten ook bij nat en koud weer
De innovatieve kleefstrook hecht goed op vochtige dakpannen en is zelfs te verwerken bij temperaturen tot -5°C.

De Flexi-Rol Extreme en de Alu-Rol Extreme doen technisch niet voor elkaar onder. Ze zijn beide van zeer hoge kwaliteit en verschillen alleen qua materiaal en ventilatiecapaciteit. Nieuw is dat deze rollen bij nat en koud weer beter verkleven, ideaal in een land met wisselend klimaat zoals Nederland. De Uv-bestendige ondervorsten zijn leverbaar in rood en zwart. Beide hebben 30 minuten na aanbrengen een belastbare verbinding en na 24 uur is de maximale kleefkracht bereikt.

Zelfventilerend en eenvoudige verwerking

De Flexi-Rol Extreme bestaat uit een luchtdoorlatend geweven PP-doek met aan beide zijden een aluminium slab met acrylaatcoating. De ventilatiecapaciteit is 178 cm2 per meter. De Alu-Rol Extreme is van fijn gegolfd aluminium met microperforaties. De ventilatiecapaciteit is 252 cm2 per meter. Beide ondervorsten worden geleverd in 5 m lengte en 320 mm breedte. De Alu-Rol is er ook in 370 mm breed, voor verwerking op de hoekkeper. De prijs is onveranderd.

Met een nieuwe banderol zijn de ondervorsten in de schappen bij de bouwmaterialenhandel goed herkenbaar. De Extreme ondervorsten zorgen voor een goede ventilatie van de ruimte tussen de dakpannen en de onderliggende constructie. Ze zijn muis- en vogeldicht en eenvoudig te verwerken.

Ondervorsten met vernieuwde kleefstrook hechten ook bij nat en koud weer
De Alu-Rol Extreme en de Flexi-Rol Extreme hebben 30 minuten na aanbrengen een belastbare verbinding en na 24 uur is de maximale kleefkracht bereikt.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo