Algemeen

Omzet beveiligingsbranche stagneert

Uit de omzetcijfers van de grootste particuliere beveiligingsorganisaties blijkt dat de afvlakkende groei die zich in het laatste kwartaal van 2008 voordeed, in 2009 uitmondde in stagnatie van de groei. Ook nam de werkgelegenheid af. Om de branche in kaart te brengen splitste Security Management de organisaties in vijf categorieën: manbewaking, services (zoals receptiediensten, parkeercontroleurs en BOA`s), meldkamer, techniek en overige activiteiten (recherche, advies, opleidingen en brandwachten). Van elke categorie werd een omzetoverzicht gemaakt.

Het bedrijf met de hoogste omzet is Trigion met 331,2 miljoen euro (+0,2 miljoen vergeleken met 2008). Tweede is G4S. Doordat de omzet in de categorieën techniek en overige daalde, kromp de totaalomzet met 11,5 miljoen euro en kwam uit op 326 miljoen euro. Ook de nummer drie, Securitas, boekte een omzet daling (-6,9 miljoen euro). De totaalomzet kwam uit op 245,4 miljoen euro.

De rest van de top 9: ISS Security Services met een omzet van 52,7 miljoen euro, NVD Beveiliging met 28,7 miljoen, Intergarde met 15,5 miljoen, MPL Beveiligingsdiensten met 12,8 miljoen, ANVD met 10,2 miljoen en Randstad Bewaking met 10,1 miljoen.

Gebaseerd op: Security Management
Build for Life