Nieuwbouw

Omvangrijk sociaal nieuwbouwproject voltooid in Loenhout

Sociale huisvestingmaatschappij De Voorkempen-H.E. realiseerde en voltooide 22 huurappartementen, 9 koopappartementen en 3 winkelpanden aan de Kapelstraat 19-33 in Loenhout. Voor de koopappartementen bestaat nog steeds de mogelijkheid om zich in te schrijven als kandidaat-koper. De wooneenheden zullen vanaf 1 september beschikbaar zijn. De winkelruimten worden openbaar verkocht.

Het aanzienlijke project situeert zich aan de Kapelstraat-Tienpondstraat in Loenhout, naast melkerij De Stroobloem die mettertijd wordt afgebroken. In de nieuwbouw is een lift aanwezig en er ging bijzondere aandacht naar de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Elk appartement beschikt over een aparte berging en een eigen autostaanplaats in de ondergrondse parking. De koopappartementen worden casco opgeleverd, dus nog zonder keuken, sanitaire voorzieningen, vloerbekleding enz.

Van de 9 koopappartementen zijn er 4 met 1 slaapkamer, 3 met 2 slaapkamers en 2 met 3 slaapkamers. Er zijn koopappartementen met een tuintje en/of een terras. Ze zijn als volgt verdeeld over de verdiepingen: 1 op het gelijkvloers, 3 op de eerste verdieping, 3 op de tweede verdieping en 2 op de derde verdieping. De oppervlakte van de appartementen varieert tussen 65 m² en 87 m². Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds inschrijven in het register van de kandidaat-kopers van De Voorkempen-H.E. Ze moeten aan drie voorwaarden beantwoorden: meerderjarig zijn, aan de inkomensvoorwaarde voldoen en geen andere woning in volle eigendom hebben.