Interieur

Nieuwe woonbeurs 'Hoe later wonen' in Antwerpen

‘Hoe Later Wonen’ is een nieuwe woonbeurs waar je je grondig kan informeren hoe je op latere leeftijd comfortabel en veilig in je eigen huis of appartement kan blijven wonen, welke zorgdiensten er bestaan alsook info over serviceflats. De beurs vindt plaats op donderdag 10 & vrijdag 11 mei in het Kinepolis Event Center te Antwerpen. Naast een gevarieerd aanbod, zijn er ook tal van gratis lezingen.

Gevarieerd aanbod
‘Hoe Later Wonen’ is dé woonbeurs waar men zich grondig kan informeren over de huidige mogelijkheden om comfortabel en veilig in zijn eigen huis of appartement te blijven wonen, om te weten welke thuiszorgdiensten er momenteel bestaan, alsook welk het aanbod en de faciliteiten zijn van de huidige serviceflats. In België bestond er immers nog geen dergelijke allesomvattende beurs, maar vragen zich wel zo’n 2 miljoen Belgische senioren en/of hun kinderen zich af wat ze best met hun woonsituatie zouden doen.

Concreet verneemt de beursbezoeker wat ergonomisch wonen is, hoe je je woning kan laten doorlichten, hoe je je badkamer zorgeloos kan aanpassen aan je noden, hoe je je keuken kan renoveren, welke de voordelen zijn van een traplift, hoe je je veiliger kan voelen in en rond je woning, welke zorg- en comfortdiensten er bestaan, wat je tegenwoordig mag verwachten van een serviceflat als woonst of als belegging, wat de notariële aspecten zijn, etc...

Lezingen
Aan de hand van praktische voorbeelden verneem je tijdens deze lezingen o.m. hoe je je woning kan omvormen tot een veilige en comfortabele omgeving, of je woning klaar is voor morgen, welke de waaier van diensten zijn die je ter beschikking staan, hoe je kan beleggen in serviceflats via aandelen en welke de erfrechtelijke en fiscale aspecten van je woning zijn. De lezingen zijn gratis en duren 20 à 30 minuten. Vooraf inschrijven is niet nodig. Voor het programma van deze lezingen, zie www.hoelaterwonen.be.

Zowel voor de 65-plusser als voor de pro-actieve 50-plusser
Uit een recente VUB-studie blijkt dat 85% van de 65 tot 80-jarigen onaangepast woont en ze hun leven door kleine ingrepen veel veiliger en comfortabeler zouden kunnen maken. Het zijn ingrepen die allemaal voor het eerst samen gepresenteerd worden op de beurs ‘Hoe Later Wonen’. Datzelfde onderzoek wijst ook uit dat de ideale leeftijd om na te denken over woonaanpassing in feite al tussen 50 en 65 is. Tijdig de nodige informatie inwinnen en de gewenste aanpassingen doen, is dus blijkbaar cruciaal. Ook kunnen de kinderen van hulpbehoevende 65-plussers door een bezoek aan deze beurs ontdekken hoe zij het leven van hun ouders veiliger en comfortabeler kunnen maken.

Praktische informatie
Hoe later wonen? Donderdag 10 en vrijdag 11 mei, telkens van 10u tot 18u, in Kinepolis Event Center (onderaan de Metropolis cinema's), Groenendaallaan 394 te Antwerpen.
Praktische info, lezingenprogramma en downloadbare kortingsbon op www.hoelaterwonen.be.
Tickets: toegang is 5 euro, of 2 euro per persoon (via kortingsbon op website).
Tram 6 brengt je vanaf het Centraal Station van Antwerpen in 15 minuten tot aan de ingang. Er is een grote gratis parking voor het gebouw.