Bedrijfsnieuws

Nieuwe vestiging voor Jardinico

Nieuwe vestiging voor Jardinico
Jardinico staat tot ver buiten de landsgrenzen gekend en gewaardeerd als producent en verdeler van kussens voor tuinmeubilair, parasols, gazebo’s en tuinaccessoires. Zopas heeft het bedrijf in Avelgem een nieuwe showroom, atelier, magazijn en kantoorruimte van in totaal 6000 m2 geopend. Hiermee is meteen ook het startschot gegeven van de generatiewissel in dit succesvolle familiebedrijf. De ouders Vandeputte zetten een stapje opzij en laten de bedrijfsleiding nu volledig in handen van hun zonen Bram en Bruno.

De geschiedenis van Jardinico is een mooi verhaal. Fabiola was de naam van een confectiebedrijf in kinderkleding dat in de jaren ‘60 een succesvolle reputatie wist op te bouwen onder impuls van de E. Vandeputte en J. Vandeputte en hun echtgenotes. Toen eind jaren ’90 één van de kinderen, Bruno Vandeputte op 23-jarige leeftijd het bedrijf vervoegde, kreeg die de vrijheid om op kleinschalige basis te experimenteren met de confectie van kwaliteitsvolle kussens voor tuinmeubilair. Een visionair idee zo bleek, want gaandeweg groeide deze activiteit uit tot de hoofdbezigheid van de onderneming. Onder de naam Jardinico werd het bedrijf de ‘hofleverancier’ van talrijke grote producenten en verdelers van exclusief tuinmeubilair in teakhout en lloyd loom. Intussen werd het aanbod uitgebreid met allerhande tuinparasols, gazebo’s en andere decoratieve tuinaccessoires, telkens met een vernieuwend design en superieure afwerking als gemeenschappelijk kenmerk. Naast de particuliere verkoop in de betere tuincentra, resulteerde deze strategie ook in totaalprojecten voor de aankleding van resorts, hotels, cruiseboten en beachclubs, zoals de Oceanclub in Marbella, Hotel La Creole Beach in Gosier (Guadeloupe) of het prestigieuze Kruisherenhotel in Maastricht.

Fakkel doorgeven

Na de succesvolle heroriëntering van het bedrijf, kwam de operationele leiding van Jardinico gaandeweg in handen van Bruno Vandeputte (32) en zijn jongere broer Bram (28). Hun ouders zijn momenteel nog dagelijks actief betrokken bij het reilen en zeilen, maar denken stilaan aan hun verdiend pensioen. Vandaar dat zij hebben beslist om een stap opzij te zetten en de bedrijfsleiding integraal door te geven aan hun zonen. Uiteraard laten de ouders Vandeputte hun geesteskind niet zomaar los, en zijn ze ook in de toekomst bereid om achter de schermen een handje toe te steken waar nodig. Bruno neemt vooral het commerciële gebeuren voor zijn rekening, en de productie en coördinatie in Azië, terwijl Bram verantwoordelijk is voor de productie van de kussens in binnen- en buitenland.

Nieuwbouw

De overdracht naar de volgende generatie gaat symbolisch gepaard met de verhuizing naar een nieuw bedrijfscomplex in de industriezone van Avelgem. De architectuur is modern, met een grote glaspartij in de voorgevel als eyecatcher. Daarachter gaat een infrastructuur schuil van 6000 m2, die dienst doet als showroom, magazijn, confectie-atelier en kantoorruimte. “We hebben het gebouw opgevat als een echt visitekaartje voor Jardinico”, vertelt zaakvoerder Bruno Vandeputte. “We kunnen nu met fierheid onze lokale en internationale klanten uitnodigen om kennis te maken met ons aanbod en de manier van werken. De indruk die we daarbij willen nalaten moet volledig in overeenstemming zijn met de hoge kwaliteit van onze producten, en dat kan in deze nieuwe vestiging.”
“Bovendien kunnen we met deze accommodatie een betere werkomgeving aanbieden voor onze mensen”, vult Bram Vandeputte aan. “Het creëren van comfortable werkomstandigheden is een blijk van waardering voor onze uitstekende vakmensen, van wie de meesten met een gespecialiseerd profiel. In dat opzicht is onze verhuizing ook een vorm van retentiemanagement.”
Build for Life