Bedrijfsnieuws

Nieuwe Beltrami showroom officieel geopend

Vorige zaterdag opende de Harelbeekse natuursteengroothandel BELTRAMI, zijn duurzame kantoorgebouw en nieuwe showroom gelegen aan de Venetiëlaan 22 te Harelbeke. Een grote lichtshow zette de toon: hier staat iets nieuws.

Het imposante én milieuvriendelijke kantoorgebouw past perfect in de filosofie van Beltrami rond duurzaam ondernemen. Talrijke aspecten van ‘duurzaam bouwen’ werden geïmplementeerd, denk maar aan zonnepanelen, een warmtepomp en degelijke isolatie. De voorgevel in natuursteenstrips, genaamd stoneskin en de zonwering in leisteen geven het ontwerp van architectenburo Bruno D’Hondt uit Kortrijk een onwaarschijnlijk natuurlijk karakter.

Meer dan 850 genodigden ontdekten zaterdag in de showroom een natuursteenwereld vol nieuwigheden: van de Beltralinea Mosaics tot de designtoepassing Marmara White (wit-grijs gestreepte marmer). Het concept van interieurarchitecte Silvana Callens kon op algemene bijval rekenen.

Na een dankwoordje van zaakvoerder Herwig Callewier, sprak schepen Luc Callewaert in naam van de lokale overheid: hij noemde deze investering een belangrijk signaal van vertrouwen in deze tijden van recessie. Minister Stefaan Declerck sloot zich hierbij aan en benadrukte het belang van ondernemen en vooral het streven naar vernieuwing. Aan het slot van zijn toespraak verklaarde hij het gebouw voor geopend, nadien volgde een feestelijke receptie die uitliep tot in de vroege uurtjes.
Build for Life