Algemeen

Nieuw soort glas doodt 99,9% van alle bacteriën

AGC Flat Glass Europe, het vroegere Glaverbel, presenteert vandaag een nieuw soort antibacterieel glas. Het bedrijf zelf spreekt van een wereldprimeur. Het glas vernietigt 99,9 procent van de bacteriën op het glas en stopt de schimmelgroei. Volgens AGC is het nieuwe glas "een mijlpaal in de strijd tegen ziekenhuisinfecties".

In Europa sterven naar schatting elk jaar zo'n 50.000 mensen aan de gevolgen van infecties die ze opgelopen hebben tijdens een ziekenhuisopname voor andere aandoeningen. Veel bacteriële ziekenhuisinfecties kunnen echter worden voorkomen, onder meer door "architecturale preventie", aldus het bedrijf.

AntiBacterial Glass elimineert micro-organismen zodra ze in contact komen met het glasoppervlak. Het glas dankt zijn antibacteriële werking aan zilver.

AGC Flat Glass Europe patenteerde een procedé dat bestaat uit de verspreiding van zilverionen in de bovenste lagen van het glas: deze ionen komen in contact met de bacteriën, blokkeren hun stofwisseling en onderbreken hun delingsmechanisme, hetgeen uiteindelijk leidt tot hun vernietiging.
Build for Life