Nieuwbouw

Nieuw hoofdkantoor voor Robeco in Rotterdam

Recht tegenover het station Rotterdam Centraal, op de prominente locatie van het Rotterdam Central District, verrijst het nieuwe hoofdkantoor van Robeco. First Rotterdam ontvangt in 2016 Robeco als bewoner. Het nieuwe hoofdkantoor van Robeco heeft straks een vloeroppervlakte van 16.000 m2. Voor de ontwikkeling van First Rotterdam zijn Maarsen Groep en MAB Development een samenwerking aangegaan op basis van 50/50. De start van de bouw staat gepland voor 2e helft van dit jaar en de oplevering voor 2015.

First Rotterdam

First Rotterdam wordt een statement van grootstedelijke dynamiek. Het 125 meter hoge gebouw First Rotterdam zal een nieuwe landmark vormen in de Rotterdamse skyline. Het project omvat in totaal 54.000 m² BVO aan kantoorruimte, horeca, een binnenplein en parkeerfaciliteiten.

De hoogwaardige architectuur van Branimir Medic, van het Amsterdamse architectenbureau de Architekten Cie, past bij de ambities van het Rotterdam Central District. Vanaf 2012 zal het nieuwe Centraal Station uitgroeien tot een ov-terminal op internationaal niveau. Bereikbaarheid van First is een belangrijk pluspunt voor de nieuwe huurders.

De keuze van Robeco is gevallen op “First” omdat deze locatie voldoet aan een aantal belangrijke eisen. “We blijven in Rotterdam, waar onze wortels liggen, het is uitstekend bereikbaar zowel met het OV, de auto of de fiets, het is een duurzaam gebouw en het ligt in het hart van Rotterdam", volgens Roderick Munsters, CEO Robeco. Robeco werd bij haar keuze geadviseerd door DTZ Zadelhoff.

Wethouder Hamit Karakus (wonen, vastgoed, ruimtelijke ordening, stedelijke economie) “Ik ben erg blij met de keuze van Robeco. Deze ontwikkeling is van groot belang voor Rotterdam Central District. Robeco blijft niet alleen in Rotterdam, maar gaat ook de ontwikkeling in dit gebied rondom het nieuwe Centraal Station versterken.”

In het gebouw komen meerdere huurders. NautaDutilh is als eerste huurder gecontracteerd en zal 10.000 m2 vvo op de topverdiepingen van First Tower in gebruik nemen. NautaDutilh kiest opnieuw voor Rotterdam Central District, het middelpunt van stad, van waaruit bestaande en nieuwe cliënten optimaal bediend kunnen worden.