Bedrijfsnieuws

Nettowinst Rabo Vastgoedgroep gedaald met 32%

Het nettoresultaat van de Rabo Vastgoedgroep is in 2010 met 18% gestegen naar € 104 mln. De nettowinst van de vastgoeddivisie, waarin ook de amortisatie- en financieringslasten door de overname van onderdelen van Bouwfonds en de verschillen in waarderingsgrondslagen worden meegenomen, is echter met 38% gedaald naar € 42 mln. De Rabo Vastgoedgroep zelf hanteert het nettoresultaat.

Bouwfonds Property Development verkocht in 2010 in Nederland 17% meer nieuwbouwwoningen dan in 2009. Ook de woningmarkten in Frankrijk en Duitsland ontwikkelden zich goed. In totaal verkocht Bouwfonds Property Development 8982 woningen, een stijging van 23% ten opzichte van vorig jaar.

De productie van commercieel vastgoed door MAB Development steeg met 17% tot € 288 mln. Daarnaast verkocht MAB Development, als onderdeel van multifunctionele projecten, 296 woningen. De markt van commercieel vastgoed bleef echter moeizaam.

FGH Bank verstrekte iets minder nieuwe leningen dan vorig jaar. De omvang van de kredietportefeuille steeg met 3% tot € 17,8 mrd.

Het beheerd vermogen bij Bouwfonds REIM steeg met 3% tot € 7,2 mrd.
Rabo Vastgoedgroep heeft haar buitenlandstrategie herijkt en haar aandacht verplaatst naar beheerste groei in Frankrijk en Duitsland.
Build for Life