Mooie ontdekkingen op DECOoh! 's Inspirations Square

  BE   5 januari 2012 Bron: VPR Consult
Mooie ontdekkingen op DECOoh! 's Inspirations Square
DECOoh! wordt ook in 2012 weer de moeite van een bezoek waard! Kosten noch moeite werden gespaard om vakmensen een memorabele dag te bezorgen op dé verrassende vakbeurs voor binnen- en buitendecoratie. Een wandeling over Inspirations Square in paleis 8 van BRUSSELS EXPO is dan ook een must! Een preview op vier dagen feesten …

Een waterval van licht!

Een inspirerende en interactieve lichtshow. Dat is ‘Light & Reflection’, de unieke tentoonstelling waarmee Art Director Siegrid Demyttenaere het thema DIY/T (Do It Yourself/Together) op DECOoh! in de schijnwerpers zet. Licht in de vorm van innovatieve objecten, concepten en visies.
Wat is licht? Licht is energie, brengt leven. Het is hard of zacht, puur of gecompliceerd, natuurlijk of net niet.
‘Light & Reflection’ benadrukt de lichtrevolutie die we vandaag de dag meemaken: de komst van nieuwe lichttechnologieën, het eerherstel van ‘handgemaakt’ licht en zorg om het milieu. Kortom, technische en maatschappelijke ontwikkelingen hebben een onmiskenbare impact op vormgeving en beleving van licht. Benieuwd hoe dan wel? De installatie ‘Light & Reflection’ vertelt je er alles over!

Een thema voor ieder feest!

Feesten. Wie houdt er niet van? En feesten, dat is ook decoreren. Wat zijn de nieuwste trends? Bruiloften, tuinfeesten, kinderfeestjes … een lente en zomer vol feestelijkheden staat voor de deur. DECOoh! presenteert op Inspirations Square vier themakamers, eigen interpretaties van het thema door vier van onze exposanten.
Zo ook Jolipa, dat onder het motto ‘Once Upon a Time’ een sprookjesachtig kinderfeest tevoorschijn tovert. Of D&M Depot, dat voor het perfecte lentefeest originele buitenmaterialen en frisse lentekleuren uitkiest. SIMLA bouwt dan weer een spontaan tuinfeest, een bonte mix in een weiland aan de rand van het bos. Voor een bruidsfeest is alleen het beste goed genoeg en daarom zet Serax maison d’être een exclusieve lijn culinair design in de kijker.

Het nieuwe groen!

Voor de expositie van de nieuwste trends in horticultuur deed DECOoh! deze keer een beroep op meesterflorist Lieve Buysse. We beloven indrukwekkende creaties; een representatieve neerslag van een dynamische leefwereld in het groen.

De tuin verandert. Het is dé plek om heerlijk te relaxen, een oase van rust. De lusten van de tuin, zonder de lasten. En dus is onderhoudsvriendelijk een codewoord. Grote graspartijen en buitenpotten als kunstobjecten vormen samen met nieuwe soorten beplantingen, het decor voor een perfect rustgevende sfeer.
Bloemen en groen, ook hier neemt het internet een vlucht. In een wereld waar alles razendsnel verandert, neemt de moderne florist de digitale snelweg en verkent, bestelt online.
De modegevoelige bloemen- en plantenwereld gaat veel verder dan de vertrouwde keramische potten en glazen vazen. De allernieuwste materialen zijn hard of zacht: rubber, karton, kurk, vilt en wol. De kleuren zijn aards of fel.
Bloemen en koken. We leven in een eetcultuur met respect voor de natuur. Meesterchefs herontdekken ‘oude’ groenten en gaan voor onverwachte ‘groene’ ingrediënten. Het nieuwe koken is een combinatie van kook-, tafel- en bloemkunst.

Topdesign op een voetstuk!

Vijf designers, vijf objecten. Objecten met dat ietsje meer. Designers met de vinger aan de pols.
Guzzini brengt ‘WATER=LIFE’ van Arik Levy. Geïnspireerd door de natuur: een universele, ergonomische flessenopener.
Bij Rita Jordens staat ‘HET WATEREILAND’ van Jean-Marie Maquoi centraal. Vernieuwbare materialen ecologisch verwerkt tot tijdloos design.
Gardeco stelt ‘THE VISITOR’ voor, een beeld van Guido Deleu in productie gebracht door keramiste Selma Calheira. Een kunstwerk als sympathieke verschijning.
‘WHIMSICAL, TRIANGLE & TWISTED’ van Coraly Sépulchre wordt door D&M Depot gepresenteerd. Draai- en baktechniek met karakter resulteert in uiterst verfijnde vormen.
‘PURE’ bij Serax maison d’être is de eerste servieslijn van Pascale Naessens. Fascinatie voor keramiek, authenticiteit en warmte voor het delen van een maaltijd.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo