Algemeen

Monumentenprijs voor sacristie, eik of zwembad?

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois heeft de 5 laureaten van de Vlaamse Monumentenprijs bekendgemaakt. De minister kent de prijs elk jaar toe aan een initiatief met bijzonder belang op het vlak van monumentenzorg, landschapszorg of archeologie.

De laureaten zijn: het zwembad en stoombadencomplex "De Veldstraat" in Antwerpen, de site van de 1000-jarige eik in Lummen, de castrale motte "De Hoge Wal" in Evergem, de sacristie van de basiliek Sint-Servatius in Grimbergen en de luchtfotografische prospectie van archeologische vindplaatsen in Zedelgem.

"Met de Vlaamse Monumentenprijs wil ik de zorg voor onroerend erfgoed in de kijker zetten", legt minister Bourgeois uit. De Vlaamse Monumentenprijs hecht veel belang aan publiekswerking en het creëren van interesse en een draagvlak voor onroerend erfgoed.

Tijdens het slotfeest van Open Monumentendag, op zondag 20 september, wordt de ultieme winnaar bekendgemaakt. Alle laureaten krijgen 2.500 euro. De winnaar ontvangt daar bovenop nog eens 12.500 euro.
Build for Life