Tuin

Moeiteloos onderhoud van uw hagen

Of uw hagen nu een afbakende functie hebben of ze gewoon decoratief zijn, het maakt niet uit, ze moeten er pikfijn uitzien! Het is aangeraden om een haag een eerste keer onder het mes te laten gaan eind februari, begin maart en nog eens aan het begin van de zomer. Om perfect in vorm te blijven, moet een haag gesnoeid worden met scherp en degelijk materiaal, anders wordt ze beschadigd. Wie ooit een verwilderde haag heeft moeten temmen, weet hoe belangrijk comfort en kracht zijn. In 2010, zullen de nieuwe Gardena heggenscharen zeker in de smaak vallen! De nieuwe elektrische en accu-heggenscharen zijn ideaal om veilig en comfortabel de hagen te scheren en perfecte resultaten te verkrijgen. De EasyCut, ErgoCut en HighCut modellen zijn beschikbaar met een elektrische motor of met verwisselbaar accu.

Kracht en comfort in 2010 – de toekomst van de heggenscharen

Met de drie nieuwe modellen heggenscharen kan u elke haag snel en comfortabel snoeien : klein of groot, dun of dik, lang of kort, gebogen of recht…Het maakt niet uit welke vorm de haag heeft, zolang je maar comfortabel kan werken. Anders wordt dit intensieve werk vermoeiend en verliest u al snel de moed en energie.
De nieuwe Gardena modellen EasyCut, ErgoCut en HighCut – elektrisch of op accu – vergemakkelen het snoeien. Eigenaars van hoge heggen kiezen best de elektrische heggenschaar HighCut 48 of de accu-heggenschaar HighCut 48-Li. De topmodellen van de nieuwe Gardena heggenscharen hebben een meslengte van 48cm, nieuwe mesgeometrie met lasergesneden precisiemessen, telescoop-handgreep, draaibare messenbalk en een kantelbare kop om makkelijk de bovenkant van de haag te snoeien. Zo staat de gebruiker steeds in een comfortabele positie, en dit zonder ladder. Andersom, kan de onderkant van de haag eenvoudig gesnoeid worden.

Snoeien wordt kinderspel

Vanaf nu garanderen de nieuwe Gardena heggenscharen steeds de ideale werkpositie tijdens het snoeien van de zijkanten van de haag (het meeste werk aan heggen). De 90° draaibare messenbalk van de ErgoCut en HighCut (zie foto rechts) maakt dit mogelijk en is uniek op de markt. U hoeft uw handen niet steeds te verplaatsen, het nieuwe design van de heggenscharen bieden u een ergonomische snoeipositie, in alle situaties en met een duidelijk overzicht van de haag. Ze zijn perfect uitgebalanceerd en beschikken overlasergesneden precisiemessen voor een perfecte, nette snit.

Kijk voor meer informatie op www.gardena.be