Algemeen

Materia Xpert Series in teken van mediafaçades

De komende editie van de Materia Xpert Series staat in het teken van mediafaçades. Met onder meer een excursie naar de Ziggo Dome en een lezing van Marc Maurer worden deze interactieve gevels op verschillende manieren belicht. Op 8 november worden de nieuwste projecten, ontwikkelingen en materialen getoond.

“Van LED-gevels tot megaprojecties: van interactieve gevels die met de voorbijganger communiceren tot een architectonische communicatie-uitdaging. Mediafaçades en interactieve gevels behoren niet alleen tot een veelbesproken nieuw architectonisch terrein, maar zijn ook een spannende technische uitdaging”, zegt Materia.

Op donderdag 8 november komt in het Materia Inspiration Centre in Amsterdam onder meer Marc Maurer aan het woord over de gevels. De architect, bekend van Maurer United Architects en medialab BALTAN Laboratories, ontwierp onder meer de beroemde uitkijktoren Indemann in het Duitse Inden.

Synthese
“'De synthese tussen architectuur en mediatechnologie is één van onze speerpunten en deze prijs laat zien dat we op de goede weg zijn naar een integrale benadering van deze materie”, zegt Maurer. De architect toont verder projecten met en de mogelijkheden van 3D Mapping, de spectaculaire methode om gebouwgevels te laten leven via filmprojectie.

Lees verder op Architectenweb.nl
Build for Life