Interieur

Mandemakers ontwikkelt woonthemacentrum in Hulst

Morres Holding, onderdeel van De Mandemakers Groep (MDG), heeft op het nieuwe planconcept voor een woonthemacentrum in Hulst gepresenteerd aan raadscommissie Ruimte van de gemeente. Het gaat om circa 80.000 m2 detailhandel in twee clusters rondom een centraal parkeerterrein. Het woonthemacentrum omvat circa 60.000 m2 bvo en zal in de toekomst onder andere ruimte bieden aan Morres, Woonexpress en aanverwante formules op gebied van interieur en wonen.

Het PDV-cluster omvat circa 20.000 m2 bvo en zal ruimte bieden aan formules op gebied van huis, tuin en outdoor.

In 2009 heeft De Mandemakers Groep (DMG) Morres Wonen in Hulst overgenomen. In vervolg op deze overname zijn plannen ontwikkeld voor de herpositionering van Morres. Dit heeft recent geleid tot een ingrijpende revitalisering van de huidige woonwinkel. Voor de middellange termijn zijn plannen ontwikkeld voor de realisatie van een woonthemacentrum. De eerste initiatieven daartoe dateren van enkele jaren geleden. De overname van Morres door DMG heeft tot een heroverweging en aanpassing van het planconcept geleid. Beleidsmatig past het nieuwe planconcept binnen het in procedure zijnde bestemmingsplan De Statie. De ordening van de gebouwen wijkt hier echter vanaf, waardoor een herziening noodzakelijk is.

Over het nieuwe planconcept heeft overleg plaatsgevonden met Welstand, de Provincie en het bestuur van ondernemersvereniging Hulst Vestingstad. Zij staan volgens Morres positief tegenover deze ontwikkeling. De gemeente en Morres zijn voornemens om nog voor de kerst 2010 een intentieovereenkomst te sluiten waarin de kaders voor de verdere ontwikkeling zijn vastgelegd. Doel is om in 2012 te starten met de realisatie.

Als eerste zal Opslag 7 worden verbouwd en uitgebreid in combinatie met de aanleg van het centrale parkeerterrein. Vervolgens worden de huidige kantoren van Morres gesloopt en zal ter plaatse nieuwbouw worden gerealiseerd. Als laatste fase volgt sloop en nieuwbouw ter plaatse van de huidige woonwinkel van Morres. Volgens planning dient de gehele herontwikkeling in 2015 te zijn opgeleverd.

Het planconcept is in opdracht van Morres ontwikkeld door Skope Vastgoed uit Den Bosch en wordt uitgewerkt door Leenders Architecten uit Veghel.