Nieuwbouw

Maastoren Rotterdam officieel geopend

Afgelopen vrijdag is de Maastoren, het nieuwe hoofdkantoor van Deloitte en AKD te Rotterdam, officieel geopend. De Maastoren is met 165 meter het hoogste gebouw van de Benelux. De officiële openingshandeling van het 45 verdiepingen tellende gebouw is verricht door de Burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Deloitte en AKD zijn trots op hun nieuwe onderkomen. 'Deloitte heeft gekozen voor de Maastoren als hoofdkantoor vanwege het aansprekende design, de op ons afgestemde functionaliteiten, de cost efficiency van het pand en de centrale ligging in de stad, die enerzijds onze verbondenheid met Rotterdam onderstreept, en anderzijds voor onze mensen een aantrekkelijke omgeving creëert', aldus Roger Dassen, voorzitter Raad van Bestuur van Deloitte.

Bert Heikens, bestuursvoorzitter van AKD voegt daar aan toe: 'De Maastoren markeert de stevige positie die AKD de afgelopen jaren heeft verworven. De Maastoren is een bijzonder duurzaam gebouw. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van het Maaswater voor warmte- en koudeopwekking. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de ambitie van Rotterdam om de CO2 uitstoot te halveren en aan de ambitie van AKD om zo duurzaam mogelijk te ondernemen.'
De ontwikkeling van de prestigieuze Maastoren ligt in handen van OVG Projectontwikkeling.

Ook interessant