Architectuur

Maaskantprijs voor Jonge Architecten naar LOLA

Het Rotterdamse LOLA Landscape Architects krijgt de Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten 2013. De jury heeft de prijs aan LOLA Landscape Architects toegekend, omdat het bureau in hun ogen met zijn ontwerpen op een eigen wijze vorm weten te geven aan 'sublieme ervaringen in de stad en het landschap.' Het bureau combineert kennis van grootschalige ecosystemen met een eigen opvatting over ruimte. De jury ontwaarde in hun werk een aanstekelijke Nieuwe Romantiek waarin de menselijke ervaring centraal staat.

LOLA heeft als collectief alles in huis dat nodig is om in deze tijd te kunnen functioneren: enerzijds vakkennis en anderzijds een open houding die het mogelijk maakt samenwerkingen met andere specialisten aan te gaan. De Dwaalster in Groot Vijversburg die LOLA in een dergelijke samenwerking ontwierp, werd eerder opgenomen in het jaarboek voor stedenbouw en landschapsarchitectuur 2012 en zal naar verwachting in 2014 worden opgeleverd.

LOst LAndscapes
LOLA landscape architects (LOst LAndscapes) is in 2006 opgericht door Eric-Jan Pleijster, Cees van der Veeken en Peter Veenstra. Het bureau werkt zowel aan conceptuele als aan uitvoeringsgerichte projecten in de binnenstad, de stadsrand en het buitengebied. Aanvullend daarop en interactie daarmee, beweegt LOLA ook in het onderzoeks- en onderwijsveld. Opdrachtgevers zijn overheden, projectontwikkelaars en maatschappelijke organisaties.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant