Algemeen

Londen gebruikt Spelen als stimulans stadsuitbreiding

Londen is in Singapore door het IOC uitgekozen tot organisator van de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen in 2012. Londen wil de gelegenheid aangrijpen om de oostzijde van de stad, de Lower Lea Valley waar het Olympisch Stadion zal verrijzen, te transformeren. Transportfaciliteiten en infrastructuur naar het oosten van de stad zullen verbeterd worden en er zullen duizenden nieuwe woningen ontwikkeld worden.

De verwachting is dat Londen de komende 15 jaar zal groeien met de omvang van een stad als Leeds (ruim 700.000 inwoners). De plannen voor de Olympische Spelen passen in het lange termijn uitbreidingsplan voor Londen. Daarbij moet de Lower Lea Valley ten oosten van Londen een nieuw stadsdeel worden. In het Olympische Park alleen al moeten 9000 woningen komen, er moet één van de grootste parken van Europa komen en nieuwe scholen, gezondheidszorgfaciliteiten en recreatiegebieden.

Verwachting is ook dat de Spelen permanente banen zullen creëren in sectoren als het toerisme, horeca, media en de bouw.
Build for Life