Kwaliteit van stucwerk belangrijker dan esthetica

  NL   22 juli 2008 Bron: Bouwkennis
Kwaliteit van stucwerk belangrijker dan esthetica
Eén op de tien architecten ziet stucwerk als één van de meest esthetisch bepalende onderdelen van een ontwerp. Bij stukadoors ligt dat aandeel nog lager, namelijk op 4%. De kwaliteit van het stucwerk blijft voor beide partijen belangrijker dan esthetica. Dit blijkt uit onderzoek ten behoeve van de BouwKennis Marketing Score Card, module Trends Afbouw.

Pleisterwerk moet mooi zijn, maar het is uiteindelijk niet één van de meest esthetisch bepalende onderdelen van een ontwerp. Slechts 9% van de architecten is het (zeer) eens met de stelling dat het stucwerk bij de meest esthetisch bepalende onderdelen van een ontwerp hoort. Voor de stukadoor is het pleisterwerk ook zeker niet één van de meest esthetisch bepalende onderdelen van een ontwerp. Slechts 4% meent dat dit wel het geval is. De kwaliteit is voor drie kwart van de stukadoors echter wel het eerste uitgangspunt. Daarentegen ziet maar 39% van de architecten de kwaliteit van de pleister als het eerste uitgangspunt.

Stellingen aangaande esthetica van pleisters (in %)

Bron: BouwKennis, juni 2008

Esthetica in algemene zin belangrijk

In het onderzoek is per afbouwsector gevraagd aan architecten en de afbouwers of zij esthetica in algemene zin belangrijk vinden. Een zeer ruime meerderheid van de architecten heeft aangegeven esthetica belangrijk te vinden voor systeemplafonds (88%), systeemwanden (84%), tegels (87%) en pleisters (86%). De afbouwers zelf beoordelen het belang van esthetica minder constant. Van de monteurs van systeemplafonds vindt 55% esthetica van belang als het om hun product gaat. Bij monteurs van binnenwanden ligt dat aandeel op 45%. Tegelzetters en stukadoors zijn het meest uitgesproken met respectievelijk 78% en 69%.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo