Tuin

Koninklijke serres open voor publiek

Naar jaarlijkse gewoonte zijn de Koninklijke Serres van Laken opnieuw opengegaan voor het publiek. De bezoekers kunnen er de komende drie weken terecht voor zeldzame, exotische en gewoon mooie bloemen en planten. De hoofdrol dit jaar is weggelegd voor de geraniums.

De Koninklijke Serres werden op het eind van de 19e eeuw gebouwd naar een ontwerp van architect Alphonse Balat. Geheel opgetrokken in metaal en glas, waren ze bijzonder vooruitstrevend voor hun tijd.

Overigens is de bouwheer van de serres, koning Leopold II, dit jaar precies 100 jaar overleden. Ter gelegenheid van die verjaardag worden de volgende drie weken ook themawandelingen georganiseerd die de invloed van de vorst op de Brusselse architectuur belichten.

Tegelijk met de opening van de serres loopt de tentoonstelling van "Dansende vergeet-me-nietjes" (foto), een werk van de kunstenaar Dang voor Child Focus, de organisatie die koningin Paola als ere-voorzitster heeft. Het kunstwerk wil het publiek bewustmaken van de problematiek van verdwenen kinderen.

Praktische info

De Koninklijke Serres zijn elke dag behalve op maandag open van 9.30 uur tot 16 uur. De toegang is gratis voor iedereen jonger dan 18 jaar, volwassen betalen 2,5 euro.

Elke vrijdag, van 13 tot 16 uur, komen de liefhebbers van zeldzame en exotische bloemen aan hun trekken. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er nocturnes van 20 tot 22 uur.

Op dinsdag 21 april zijn de serres enkel toegankelijk voor mindervalide bezoekers.

Meer info op de website van het koninklijk paleis.