Binnenafwerking

Kleur

Kleur
Wit reflecteert licht, hierdoor is het goed te gebruiken voor het lichter maken van donkere ruimtes of het groter doen lijken van kleine ruimtes.

Het plafond kan het beste in een wit tint worden geschilderd, een kleur komt op je af en daardoor lijkt een ruimte lager.

Om op te letten bij het kiezen van een kleur:Maak een staal van de uitgekozen kleur ongeveer 1 vierkante meter.

Bekijk de kleur op verschillende momenten van de dag, verschillende soorten lichtval hebben invloed op de kleur, daglicht, kunstlicht.

Bij het uitkiezen van een kleur voor de muur de staal recht vooruit houden met gestrekte arm en niet naar beneden kijken, want zo word de kleur van de vloer gekozen.

Bepaalde eigenschappen worden met bepaalde kleuren geassocieerd; Groen werkt rustgevend, dit omdat het een natuurkleur is. Blauw is ook een natuur kleur, denk aan water en lucht, deze word ook geassocieerd met rust en kalmte. Geel is zonnig, optimistisch en warm, geeft een goed humeur. Rood en oranje zijn kleuren die energie geven, ze worden ook wel geassocieerd met gevaar en hebben een dramatisch effect, Paars en lila zijn chique, luxe kleuren, soms koninklijk.

Het is niet altijd nodig om allerlei verschillende kleuren in een ruimte te gebruiken om het interessant of spannend te maken; kiezen voor een kleur, ton sur ton gebruikt in verschillende afwerkingen of structuren kan een heel verassend effect geven.

Bij het zelf mengen van kleuren altijd zoveel mengen dat er verf over blijft om later eventueel nog wat bij te werken; een zelfde kleur opnieuw mengen lukt bijna nooit.

Klik hier om verschillende inspiratie foto's te bekijken.