Bedrijfsnieuws

Kingspan bouwt aan een duurzame toekomst

Recent is alweer de 4e editie van het Kingspan Sustainability Report gepresenteerd. Dit jaarlijkse verslag, over de vorderingen en doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen van Kingspan, laat over het afgelopen jaar opnieuw een positief beeld zien.

Duurzaamheid is al jaren één van de speerpunten van het Kingspan beleid en om die reden is in 2005 besloten hierover jaarlijks te rapporteren. Dit gebeurt volgens de standaarden van Global Reporting Initiative (GRI) die als onafhankelijke organisatie de rapportage en de gedane claims controleert. Ontwikkeld in 1997 is de GRI rapportagemethode tegenwoordig wereldwijd het meest gebruikte framewerk voor verslaglegging over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De doelen die Kingspan zichzelf heeft gesteld voor 2009 zijn zo goed als allemaal gerealiseerd. Zo is in de periode 2008 / 2009 het energiegebruik tijdens de productie teruggebracht met meer dan 4%, over diezelfde periode is de afvalstroom met meer dan 20% gereduceerd en is de CO2 uitstoot van onze productiefaciliteit gereduceerd met 1709 ton.

Daarnaast heeft Kingspan geïnvesteerd in de ontwikkeling van producten die niet alleen zelf een duurzaam karakter hebben maar bovendien extra toegevoegde waarde creëren voor het project waar deze producten worden toegepast. Één van deze producten is Kingspan Powerpanel. In dit sandwichpaneel zijn fotovoltaïsche cellen geïntegreerd waardoor het paneel niet alleen isoleert maar ook duurzame energie opwekt.

Voor het volledige duurzaamheidrapport van Kingspan kunt u terecht op www.kingspanpanels.be. Hierin vindt u alles over wat er in de afgelopen periode bereikt is en tevens de gestelde doelen voor de aankomende 12 maanden.
Build for Life