Gereedschap

Kans voor houtverwerkende bedrijven: veiling van gebruikte machines na faillisement

Kans voor houtverwerkende bedrijven: veiling van gebruikte machines na faillisement
HOLZMA Optimat HPP 350 38 31 Plattensäge HOLZMA Optimat HPP 350 38 31 Plattensäge HOLZMA Optimat HPP 350 38 31 Plattensäge HOLZMA Optimat HPP 350 38 31 Plattensäge HOLZMA Optimat HPP 350/38/31 paneelzaag - Foto © Surplex
Als gevolg van het faillisement van een Tsjechische meubelfabrikant biedt industrieel veilinghuis Surplex het machinepark van het bedrijf ter veiling aan. Er kan nog tot 26-07-2023 op de machines worden geboden.

Van de bouw tot de meubel- en papierproductie is hout een belangrijke factor bij de productie, in allerlei toepassingen. Als duurzame grondstof is dit materiaal niet weg te denken uit de industrie.
Maar de houtsector beleeft roerige tijden. De houtprijzen zijn gestegen en tegelijkertijd hebben afnemers als bouwmarkten of de meubelsector last van de gevolgen van de recente crises.

Bedrijven in de houtsector moeten hun budget momenteel dus zinvol inzetten om hoge kosten te vermijden en desondanks concurrerend te blijven.

Hiervoor is een upgrade van het eigen machinepark met gebruikte machines de beste mogelijkheid. De aanschaf van gebruikte machines kan zowel economisch voordelig zijn, omdat ze vergeleken met nieuwe machines vaak duidelijk goedkoper zijn, als een tijdsvoordeel opleveren. De levering is over het algemeen namelijk veel sneller dan bij bestelling van nieuwe machines.
Industrieel veilinghuis Surplex biedt regelmatig hoogwaardige gebruikte machines uit de houtsector te koop aan. Zo kunnen bedrijven na het faillissement van een meubelfabrikant in Hranice (Tsjechië) bieden op meer dan 50 hoogwaardige machines en accessoires.
Nog tot 26-07-23 worden onder andere de volgende machines geveild:

  • WEEKE CNC-bewerkingscentra
  • BRANDT kantenaanlijmmachines
  • HOLZMA paneelzagen
  • VOLLMER zagenslijpautomaat
  • TOYOTA LPG heftruck

Daarnaast worden boormachines met doorvoer, andere CNC-bewerkingscentra, kantenaanlijmmachines, paneelzagen, elektrische palletwagens, werkplaatsuitrusting, compressoren en andere machines en accessoires aangeboden. Het online veilinghuis Surplex is actief in heel Europa en is de perfecte partner voor de aankoop van een gebruikte machine. Voor zowel kopers als verkopers wordt een kundige totaalservice door één enkele partij aangeboden - van de verkoop tot de verzending en de betaling.

Ook interessant