Algemeen

Kamp C trekt bouwbedrijven aan

Steeds meer bouwbedrijven kiezen bewust voor een vesting in bedrijvencentrum De Basis in Kamp C. Vanaf 1 april 2013 mogen ze alweer een nieuwe huurder verwelkomen. Algemeen Bouwbedrijf Mentens uit Balen krijgt zijn officiële vestiging op Kamp C. Het duurzame karakter van deze Kempense onderneming past perfect in het kader van De Basis.

De provinciale investeringen in Kamp C, het provinciaal domein voor duurzaam bouwen en wonen, werpen ondanks de recessie langzaam maar zeker vruchten af. Steeds meer bouwbedrijven zien een meerwaarde in een samenwerking rond de niche van duurzaam bouwen en wonen. Daarom kiezen ze bewust voor een vestiging op Kamp C. Met name de kruisbestuiving tussen de infozone en de bedrijvenzone stimuleert de keuze van ondernemers voor hun vestiging op Kamp C.

Gedeputeerde Peter Bellens licht toe: “Al 10 jaar is Kamp C koploper in het sensibiliseren en informeren rond duurzaam bouwen in de provincie. Denk maar aan de infozone met de uitgebreide en interactieve expo C, het infoloket, het bouwplanadvies, de infosessies en workshops. Daarnaast investeert de provincie op het domein van Kamp C bewust in bedrijven en ondernemers in de bouwsector. Vooral trekkers op het gebied van duurzaamheid in de bouw zijn hier op hun plaats. We willen Kamp C dan ook uitbouwen als kenniscentrum voor deze nicheactiviteit.”

Algemeen Bouwbedrijf Mentens Balen
Het bedrijf ABMB bvba ontving in 2012 van de Bouwunie de prijs voor meest duurzaam bouwbedrijf. Deze duurzame bouwonderneming uit de Kempen heeft nu gekozen voor Kamp C voor zijn officiële vestiging. Een ideale macht volgens de nieuwe huurder Luc Mentens: “Na de kennismaking met de werking van Kamp C, het onafhankelijk advies dat aan de bouwer-verbouwer in het infoloket wordt verstrekt, ben ik er helemaal van overtuigd dat de keuze voor Kamp C de beste is voor ABMB. Advies en lokaal ondernemen vlak naast elkaar is voor de bouwheer een mogelijke tijdbesparing en voor de ondernemer een kans om het juiste doelpubliek aan te trekken.”

De Basis
Het provinciaal domein Kamp C heeft een bedrijvenzone van een viertal hectare ter beschikking. Dat geeft voornamelijk innovatieve (bouw)bedrijven de kans vanuit het bedrijvencentrum De Basis als incubator door te groeien naar een eigen gebouw op de bedrijvenzone van Kamp C. De toekomst voor het bedrijventerrein ziet er alvast veelbelovend uit.
Build for Life