Dossier Batibouw

Jobday op Batibouw: werkgelegenheid in de bouwsector blijft groeien

  BE   25 februari 2019 Bron: Batibouw
Jobday op Batibouw: werkgelegenheid in de bouwsector blijft groeien
Op dinsdag 26 februari organiseert Batibouw voor de tweede keer een Jobday: een dag waarop de bouwsector als werkgever in de spotlight staat. Samen met StepStone krijgen bezoekers de kans om HR-managers te ontmoeten op de stand van exposanten die vacatures hebben. Deze openstaande betrekkingen zullen gedurende de hele beurs te vinden zijn op de Jobwall in de Astridhal van Brussels Expo.

Exposanten krijgen op deze dag de kans om bij bezoekers hun jobaanbiedingen te promoten. Geïnteresseerden kunnen met behulp van de tablets en schermen aan de Jobwall een vacature vinden die bij hen past, en zelf naar de stand van de exposant in kwestie afzakken om zichzelf meteen voor te stellen aan de aanwezige HR-verantwoordelijke van het bedrijf. Of ze kunnen ervoor kiezen om een vacature door te sturen naar zichzelf en van thuis uit een sollicitatie in te dienen. De jobs zijn naast de Jobwall ook te zien op de website van de beurs.

Werkgelegenheid in stijgende lijn

Uit cijfers van de Confederatie Bouw blijkt dat de werkgelenheid is blijven groeien en zelfs sterker is toegenomen. De totale werkgelegenheid (werknemers en zelfstandigen) steeg met bijna 3.000 eenheden (1%) tussen het vierde kwartaal van 2017 en het derde kwartaal van 2018 (+1.100 zelfstandigen en +1.800 werknemers). De sector heeft in 2018 dus duidelijk meer werknemers in dienst genomen voor de productie.

Het aantal openstaande banen in verhouding tot het aantal werknemers bleef groeien in 2018, zo blijkt ook uit cijfers van de Confederatie Bouw. Eind vorig jaar waren er nog zo’n 16.500 openstaande vacatures.

Referentie StepStone als partner van de Jobday

Recruiter StepStone ondersteunt voor het eerst dit initiatief. Samen met BATIBOUW bundelen ze hun kracht en deskundigheid om werkgevers en werknemers in de bouwsector te matchen. Rik Hülser, Managing Director België van StepStone, voegt hieraan toe: “We zijn trots om te kunnen deelnemen aan dit grootse evenement in België. Dit partnership is een toegevoegde waarde voor bedrijven die actief zijn in de dynamische bouwsector. We helpen hen graag met de zoektocht naar de ideale kandidaat.”

Wanneer:

Jobday – dinsdag 26 februari
Jobwall – doorlopend van 23 februari tot en met 3 maart – Astridhal

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo