Verbouwen

Jeneverstokerij wordt cultureel centrum

Het door Royal Haskoning Architecten volledig verbouwde Wennekerpand in Schiedam is vanaf deze maand weer open voor het publiek. Het culturele centrum bevat onder andere een filmzaal, een theaterzaal en een tangoschool.

De voormalige jeneverstokerij is door Royal Haskoning Architecten in opdracht van de gemeente Schiedam verbouwd tot een cultureel centrum. De bestaande constructie van het pand is grotendeels intact gelaten en er zijn een aantal nieuwe ruimtes toegevoegd. Hierdoor ontstaat er volgens het architectenbureau ”een interessant spanningsveld tussen oud en nieuw”.

Het Wennekerpand bevat een filmzaal, een lesruimte voor theatergenootschappen, een ruimte voor expositie van beelden kunst, een tangoschool, een horecavoorziening en ateliers voor beeldende kunstenaars.

Daarnaast is er een multifunctionele theaterzaal die voor zowel theater als film geschikt is. De tribune schuift bij filmvoorstellingen verder uit, waardoor bezoekers tien centimeter meer beenruimte krijgen. De tribune kan ook helemaal ingeschoven worden, zodat de zaal leeg is om deze te verhuren.

Lees verder op Architectenweb.nl