Interieur

Istikbal werkt aan Europese opmars

De Turkse `Ikea` Istikbal werkt aan een opmars binnen Europa. Sinds een jaar is Istikbal actief in Nederland en er zijn plannen om actief te worden in andere Europese landen. Daarbij staan Zweden, Griekenland, Egypte, Cyprus en Frankrijk op het verlanglijstje. In Nederland heeft Istikbal vestigingen in Rotterdam en Enschede.

De focus ligt momenteel op Frankrijk. Sinds begin dit jaar zijn daar meubelzaken geopend in Marseille, Blois, Parijs, Lyon, Rheims en Bourgoin Jallieu. In de VS heeft Istikbal ook een zelfstandige winkel in Clifton, New Jersey. Ook wordt onderzocht of er met shop-in-shops gewerkt kan worden in de Verenigde Staten. Naar eigen zeggen is Istikbal een van de grootste meubelfabrikanten in Europa.

Boydak Holding is het Turkse moederbedrijf van Istikbal. Boydak is bekend als producent van kasten, zitmeubelen, jeugdkamers, matrassen, onderdelen voor matrassen en andere meubels, textiel en schuim. Volgens het Amerikaanse vakblad Furniture Today exporteerde de holding in 2006 voor 65 miljoen dollar aan goederen en wordt voor 2010 een schatting gedaan van 300 miljoen euro. Istikbal heeft ook nog vestigingen in Azië en Afrika.

Gebaseerd op: Meubel