Interieurstyling / deel 1

22 oktober 2015 Bron: Educatief
Een interieurstylist creŽert en of transformeert een smaakvol; passend en origineel interieur. Hij is in staat om voor alle interieurstijlen een helder concept te maken en uit te voeren. Hij is een specialist in het kiezen en combineren van kleuren, materialen, meubels, verlichting, accessoires en kunst en de plaats en styling ervan in het interieur. Hij heeft een zeer goed inzicht in de effectiviteit van de verschillende keuzes en gevoel voor esthetiek en sferen. Hierbij houdt hij ook rekening met trends en andere invloeden. Hij schept binnen het gekozen interieurconcept een bij de opdrachtgever passende en effectieve huisstijl, bij bedrijven ook wel Corporate Identity genoemd.

Bij de (re)styling van ruimten houdt de interieurstylist, naast de esthetische aspecten ook rekening met een aantal belangrijke gebruiksaspecten: de functie, de plaats en de ruimtelijke effecten voor de doelgroep in die speciale inrichtsituatie. Gecombineerd met kennis van de reacties van de mens op bepaalde omgevingsfactoren en psychologische- en sociologische aspecten.

Bestel dit boek:

De methode

In de door Cristy Brandriet geschreven methode Interieurstylist, die wordt uitgegeven door Uitgeverij Educatief, wordt ruim aandacht besteed aan de belangrijkste theoretische kennis, ontwerpsystemen, achtergronden, marktkennis en informatiebronnen voor de interieurstylist/colorist.

Daarnaast wordt de nadruk gelegd op de visie, het oefenen van inzicht, de praktische vaardigheden en de visualisatie technieken waarover een vakbekwame interieurstylist/colorist moet beschikken. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een relatief omvangrijke praktijkopdracht.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo