Interieur

Interieurs wordt steeds meer gepersonaliseerd

Consumenten willen hun interieur in steeds hevigere mate personaliseren. Vroeger wilden hele volksstammen precies dezelfde bank van Martin Visser of Jan des Bouvrie. Nu willen ze zich juist onderscheiden van de buren.
Hans-Jaap Eijerkamp, eigenaar van woonformule CILO, wijst op de invloed van woonbladen en interieurprogramma`s op tv. Daarin wordt een interieur aangeprezen als een uiting van je persoonlijkheid. Bij gietvloerenbedrijf Senso Vloeren kunnen persoonlijke foto`s worden verwerkt tot vloerbedekking. Vanwege de crisis schroeven meubelleveranciers hun service op. Elke zichzelf respecterende interieurwinkel heeft een team van architecten en stylisten paraat, zodat klanten worden geholpen met het realiseren van een gepersonaliseerd interieur.

Veel meubelmerken hebben niet meer het budget om evenveel nieuwe meubels op de markt te brengen als vijf jaar geleden. In plaats daarvan brengen ze diverse versies van hetzelfde meubelstuk uit. MDF Italia heeft bijvoorbeeld de `Flow Chair` in 12 uitvoeringen op de markt gebracht. Het Nederlandse meubelmerk Pastoe heeft al 25 jaar geleden een modulaire kast geïntroduceerd.

Gebaseerd op: Elsevier